Duiven verjagen en duivenoverlast voorkomen

4
Duiven verjagen kan op verschillende diervriendelijke manieren. ALCETSOUND biedt producten om duiven eenvoudig te verjagen en duivenoverlast te voorkomen. Lees hier alles over het afweren en verjagen van duiven op een effectieve manier.
Lees meer
Sorteren op:

Duiven zijn niet uit het straatbeeld weg te denken. Maar helaas zorgen ze ook voor veel overlast. Bijvoorbeeld in de fruitteelt, melkveehouderij of akkerbouw zijn duiven niet bepaald een graag geziene gast. Ook op industrieterreinen en (lucht)havens zorgen duiven voor overlast. Ze vervuilen de boel behoorlijk. ALCETSOUND biedt diverse manieren om duiven te verjagen en duivenoverlast te voorkomen.

Duiven verjagen en duivenoverlast voorkomen

Duiven zijn graag op plaatsen waar beschutting is en waar ze voldoende voedsel kunnen vinden. Zoals een plein of op dakranden en gevels van winkels in een winkelstraat. Waar ze zijn laten ze hun sporen achter, zoals uitwerpselen. Geen fraai gezicht, op de winkel stoep of bij openbare gebouwen. Ook in de buurt van uw woning kunnen duiven zich nestelen. Op het dak, in de tuin of op het balkon kunnen duiven behoorlijk wat overlast veroorzaken. Daarom is het soms noodzaak om ze te verjagen.

Duivenoverlast komt ook nogal eens voor op woonhuizen. Ze zitten graag op de nok van het dak, net als op de eindpannen, ook wel gevelpannen genoemd. Ook genieten ze nog wel eens van de beschutting van lager gelegen daken. Hier kan ALCETSOUND helpen bij een oplossing. Zo hebben we in een nieuwbouwwijk onze duivenpinnen aangebracht. Deze zijn gemakkelijk op maat te knippen en daarmee dus ook zeer efficiënt op daken van woonhuizen.

Duiven verjagen en duivenoverlast voorkomen op het dak van uw huis

Hoe verjaag ik duiven?

Duiven verjagen kan op verschillende manieren. ALCETSOUND biedt diverse middelen om vogels op eenvoudige manieren te verjagen. We bieden in onze webshop producten om duivenoverlast te voorkomen. Dat klinkt misschien niet diervriendelijk. Toch gaan wij bij ALCETSOUND altijd diervriendelijk te werk. Ons doel is dan ook om alle vogels op een vreedzame manier te verjagen, zonder dat de dieren gewond raken.

Om vogels zoals duiven te verjagen leveren wij duivenpinnen. Dat zijn strips met roestvrijstalen pinnen. Ze weerhouden duiven ervan om op de plek te gaan zitten waar de strips zijn aangebracht. U kunt kiezen uit strips van RVS of van kunststof. De pinnen zijn altijd van roestvrijstaal. Deze strips monteert u eenvoudig op elke ondergrond. Op die manier kunt u vogels verjagen en duivenoverlast voorkomen. Direct uit voorraad leverbaar.

Duivenpinnen plaatsen

Wanneer u overlast van duiven ervaart, kunt u eenvoudig onze strips op uw dakrand, vensterbank of balkonleuning monteren. Onze strips van RVS of kunststof zijn voorzien van roestvrij stalen duivenpinnen en hebben een lengte van 50 of 100 centimeter.

Onze (kunststof) duivenpinnen kunt u eenvoudig zelf op elke ondergrond aanbrengen met onze zeer goed hechtende montagekit. Deze kit hardt niet uit en blijft flexibel. Hierdoor blijft de strip jarenlang goed vastzitten. In tegenstelling tot andere kitsoorten is onze montagekit uiterst geschikt voor een ondergrond die voortdurend uitzet en krimpt onder invloed van wisselende buitentemperaturen.

Op plaatsen waar men zich aan deze pinnen zou kunnen bezeren zoals raamkozijnen of balkons adviseren we het gebruik van een duivenwerende veer.

Duivenpinnen zelf plaatsen

Duivenoverlast voorkomen

Behalve deze duivenpinnen zijn er ook nog diverse andere manieren om duivenoverlast te voorkomen of om vogels te verjagen. Denk bijvoorbeeld eens aan het gebruik van duivennetten. Ook dat is een hele effectieve manier om overlast van duiven te voorkomen. ALCETSOUND levert deze netten in elke gewenste grootte.

Ook bieden we een kant en klare doe-het-zelf pakket voor een duivennet. Hierin zit alles wat nodig is om de netten van 5 x 5 meter op een professionele manier aan te brengen. Plaats bijvoorbeeld een net over uw balkon of uw terras. Een snelle en doeltreffende manier om overlast van duiven te voorkomen en uw terras schoon te houden. Bovendien is het de ideale manier om op een diervriendelijke wijze vogels te weren. In onze webshop vindt u een volledig overzicht van onze diverse soorten duivenwering.

Duiven verjagen met geluid

Als het gaat om het verjagen van duiven en voorkomen van overlast op grotere oppervlakten, zijn er naast de duivenpinnen en duivennetten nog een efficiënte manier om duivenoverlast te voorkomen. U kunt ook door middel van geluid duiven en andere vogels verjagen. ALCETSOUND levert een uitgekiend assortiment (mechanische) knalapparaten, aan bijvoorbeeld bedrijven in fruitteelt, melkveehouderij, akkerbouw, industrieterreinen en (lucht)havens. Het woord zegt het al; hiermee verjaagt u de duiven met harde knallen.

Het knalapparaat heeft een traploos instelbare tijdsinterval en werkt op butaan of propaangas. Het wordt geleverd met een onderstel waardoor het op hoogte geplaatst kan worden. Daardoor heeft het geluid een groter bereik, maar ook lijkt het steeds uit een andere hoek te komen. Dit voorkomt gewenning. Een knalapparaat is daarmee een stuk effectiever voor duiven dan bijvoorbeeld een vogelverschrikker.

Dit is slechts een kleine greep uit ons ruime en diverse aanbod. Als u meer wilt weten over de producten die wij u aanbieden op het gebied van duivenoverlast of andere diervriendelijke manieren zoekt om vogels te verjagen aarzel dan niet en neem contact met ons op. We leveren aan zowel bedrijven als particulieren. ALCETSOUND helpt vogeloverlast te voorkomen, waar u ook woont of werkt.