Duivenpinnen op de dakrand

4
Misschien heeft u ook wel last van overlast van vogels. Steeds vaker zorgen vogels ook in de binnenstad voor overlast. Op uw balkon bijvoorbeeld, of bij de ingang van uw woning. Met name duiven kunnen behoorlijk veel overlast bezorgen.
Lees meer
Sorteren op:

Duiven van de dakrand verjagen

Als duiven eenmaal een plek gevonden hebben waar ze zich prettig voelen zullen ze zich niet zo gemakkelijk laten verjagen. Ze komen dan graag terug. In uw tuin kunt u ze nog eenvoudig zelf wegjagen, maar als ze zich settelen op de dakrand van uw woning of een andere moeilijk te bereiken plaats is het een heel ander verhaal. En natuurlijk keert de duif dan juist graag terug, naar die beschutte veilige plek. Met alle gevolgen van dien, want ze laten van alles vallen. Uitwerpselen die op uw balkon komen of voor de ingang van uw woning vormen al snel een vieze aanblik. Bovendien kan het ook materiaal aantasten. Overlast op deze manier kan worden voorkomen door op zoek te gaan naar efficiënte en diervriendelijke middelen om vogeloverlast tegen te gaan.

Overlast van duiven in de dakrand voorkomen

De meest bekende manier om vogels te verjagen is natuurlijk de vogelverschrikker. Maar in het geval van duiven op de dakrand is dat misschien een vreemd gezicht. Ook het inzetten van knalapparaten is niet erg wenselijk op het dak van bijvoorbeeld een appartementencomplex. ALCETSOUND heeft diverse manieren om vogeloverlast op diervriendelijk manier te voorkomen. Bij overlast op de dakrand kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van onze duivenpinnen.

Duivenpinnen op de dakrand

Eenvoudig te plaatsen duivenpinnen

Duivenpinnen zijn strips van kunststof of rvs, voorzien van rvs pinnen. Deze pinnen voorkomen dat duiven zich op de dakrand kunnen vestigen. De strips zijn er in verschillende lengtes en kunnen altijd eenvoudig op maat geknipt worden. Een doeltreffende en simpele en oplossing, want deze pinnen zijn ook nog eens heel gemakkelijk zelf aan te brengen. Met onze goed hechtende montagekit zorgt u voor een stevige verbinding. Onze kit hardt niet uit en blijft flexibel, zodat de strip goed vast blijft zitten aan een ondergrond die als gevolg van temperatuurschommelingen krimpt en uitzet. Als de dakrand eenmaal is voorzien van onze duivenwering komt er een einde aan de overlast die deze vogels veroorzaken.

Overlast van duiven op de dakrand aangepakt

Na een zorgvuldig oriëntatieproces heeft de VVE Dosiostraat in Rotterdam gekozen voor de duivenpinnen van ALCETSOUND. Het gebouw werd al een tijd bevuild door de uitwerpselen van duiven die graag op de dakrand zaten. In samenwerking met een landelijk opererend dakdekbedrijf is deze opdracht inmiddels naar volle tevredenheid uitgevoerd. In totaal is maar liefst 400 meter strips geplaatst. Duiven en ook meeuwen kunnen nu niet langer zorgen voor overlast door met hun uitwerpselen de stoep, deuropeningen en balkons te vervuilen.

Diverse middelen om vogel overlast te voorkomen

Vogels verjagen kan op verschillende wijze. ALCETSOUND adviseert en verkoopt vele manieren om bijvoorbeeld duiven te verjagen. Bij ALCETSOUND gaan we altijd diervriendelijk te werk. Ons uitgangspunt is om alle vogels op vreedzame manier te verjagen, zonder dat vogels gewond raken. In onze webshop met vogelwering vindt u een volledig overzicht van onze middelen om vogeloverlast te voorkomen.

Als u meer wilt weten over de producten die wij u aanbieden op het gebied van duivenoverlast, of andere diervriendelijke manieren zoekt om vogels te verjagen, aarzel dan niet en neem contact met ons op. We leveren aan zowel bedrijven als particulieren. ALCETSOUND helpt vogeloverlast te voorkomen, waar u ook woont of werkt.