Vogelpinnen

9
Vogels die op je dak of balkon landen of nestelen kunnen soms aardig wat schade aanrichten. Gelukkig kun je dat voorkomen met zogenaamde vogelpinnen. 
Lees meer
Sorteren op:

Wat zijn vogelpinnen en wat zijn de voordelen?


Vogelpinnen zijn strips met daarop pinnen, zodat vogels niet kunnen landen, rusten of nestelen op:

  • - Een balkon
  • - Dakgoten en- randen
  • - Dakpannen
  • - Vensterbanken

Voordelen vogelpinnen


- Effectief bij het bestrijden van overlast, omdat het vogels afschrikt en ze niet kunnen landen
- Diervriendelijk, omdat een vogel niet kan landen en zich niet kan verwonden
- Eenvoudig en op iedere ondergrond te bevestigen
- Goede bescherming tegen uitwerpselen van vogels
- Ideaal om nestvorming te voorkomen

Welk type vogelpinnen zijn er?

 

  • Duivenpinnen

Duivenpinnen zijn strips van 50 cm of 100 cm lang met daarop 30 tot 80 pinnen die 10 tot 12,5 centimeter hoog zijn. Ze voorkomen niet alleen overlast van duiven, maar kunnen ook andere vogels verjagen zoals kraaien, roeken, kauwen en eksters.

 

  • Meeuwenpinnen

Meeuwenpinnen zijn eigenlijk extra lange duivenpinnen om meeuwen te verjagen. Naast pinnen die dwars staan, staan er ook in de lengterichting pinnen. Zo kunnen meeuwen de eerste pinnen niet naar buiten drukken en een nest maken.

 

  • Verschillende materialen en afmetingen

Deze twee typen zijn er weer in verschillende materialen, modellen en afmetingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor rvs pinnen om duiven te verjagen, maar ook voor pinnen die gemaakt zijn van kunststof. Naast de strips met pinnen, kunt u ook kiezen voor de vogelwerende veer. Het voornaamste voordeel is dat deze zonder gevaar voor bezeren op plaatsen gemonteerd kunnen worden waar bijvoorbeeld kinderen kunnen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de reling van een balkon. We hebben de verschillende mogelijkheden op een rij gezet, zodat je het juiste product kunt kiezen om vogels te verjagen.

 

Product

Materiaal
strip

Flexibel

Lengte
strip

Breedte
strip

Materiaal
duivenpin/veer

Hoogte
duivenpin/
veer

Aantal
pinnen

Wanneer kiezen?

MIC780

RVS

++

100 cm

22 mm

RVS

10 cm

80

Voor plaatsen met veel vogeloverlast

MIC313

RVS

++

100 cm

28 mm

RVS

12,5 cm

66

Geschikt voor overlast meeuwen en duiven door lange pinnen

MIC260

RVS

-

100 cm

18 mm

RVS

10 xm

60

Ideaal voor vlakke ondergrond door niet-flexibele strip

MIC103

Kunststof

-/+

50 cm

24 mm

RVS

10 cm

30

Middelmatige vogeloverlast, transparante strip, RVS pinnen

MIC230

Kunststof

-/+

50 cm

30 mm

Kunststof

10 cm

30

Middelmatige vogeloverlast, transparante strip en pinnen

MIC327 

RVS 

-/+

8x 20 cm
+
4x 125 cm
veer

22 mm

RVS 

5,5 cm 

Veren
i.p.v.
pinnen

Ideaal voor balkons of raamkozijnen

 

Hoe monteer je vogelpinnen?

 

Je kunt vogelpinnen op verschillende manieren monteren:

 

Met montagekit of lijm monteren

 

Geschikte lijm of de juiste montagekit is cruciaal voor de plaatsing van vogelpinnen. Wij adviseren dan ook om de juiste montagekit te gebruiken. Onze montagekit is een doorontwikkelde prepolymeer en gemaakt met hoogwaardige bindmiddelen. Deze kit blijft elastisch en vangt zo het uitzetten van materialen op. Gewone (goedkopere) montagekitten worden sneller hard en korrelig. Hierdoor kunnen je vogelpinnen loslaten wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Daarnaast kan keiharde kit scheuren in dakleer veroorzaken.
Met onze kit kun je eenvoudig vogelpinnen bevestigen op ieder oppervlak.

Handleiding voor monteren met onze montagekit

1) Zorg dat de koker van de kit op kamertemperatuur is. Leg deze eventueel enige tijd in warm water. Zo komt de montagekit makkelijker uit de koker.

2) Maak de ondergrond schoon. Gebruik hiervoor een harde borstel en ontvet met een middel zoals ammoniak. Ontvet - als dit nodig is - ook de onderkant van de strips.

3) Verdeel de montagekit gelijkmatig over de onderkant van de strips.

4) Plaats de strip met montagekit vervolgens op de juiste plaats.

5) Druk de kit dóór de gaatjes, zodat deze door de vogelwering steekt. Zo krijg je een stevige hechting die jarenlang blijft zitten.

6) Moet je de strip inkorten, doe dit dan met een blikschaar (voor rvs pinnen) of een ijzerzaag (voor kunststof strips).

 

Met schroeven, spijkers of popnagels

Onze vogelpinnen hebben voorgeboorde gaten van 4,5 mm. Hierdoor kun je de strips met rvs pinnen of kunststof pinnen ook met schroeven, spijkers of popnagels bevestigen.

 

Met tyraps

Als je de vogelpinnen of de duivenwerend veren aan een balkonleuning wilt bevestigen, kun je dit eventueel ook met tyraps doen.

Let op: Bevestig vogelpinnen liever niet met dubbelzijdige tape. Deze toepassing is minder geschikt. Voor plaatsing van vogelpinnen adviseren wij om één van bovenstaande methode te gebruiken.

Kijk hier voor de handleiding duivenpinnen plaatsen.

 

Wat klanten van onze anti-vogelpinnen vinden

Das kocht duivenpinnen MIC780 op 1 mt RVS-strip, met 80 RVS pinnen 10 cm hoog - 1 mt/st:"De duivenpinnen zijn van lichtgewicht RVS maar wel stevig. Ik heb ze met montagekit op de borsten gemonteerd."

Mondelaers Tonny kocht meeuwenpinnen MIC313 1 mt op RVS-strip, 66 RVS pinnen - 1 mt/st en is te spreken over onze snelle levering: "In één woord perfect : materiaal zéér vlug geleverd , goed verpakt , goede communicatie ."

Kevin Symons kocht kunststof duivenpinnen MIC230 op 0,5 mt kunststof strip, 30 pinnen - 0,5 mt/st"snelle en goede service"

Bekijk meer reviews van onze klanten.

 

Veelgestelde vragen

 

Wat kosten vogelpinnen?

Tussen de € 3 en € 8, afhankelijk van het materiaal waarvan de vogelpinnen gemaakt zijn en de afmeting. Als je voordelige duivenpinnen of pinnen tegen meeuwen zoekt, ben je bij ons dus aan het goede adres.

 

Wat is goede vogelwering voor zonnepanelen?

Bescherm je panelen met onze BirdBarrier, effectief voor het verjagen van duiven en andere vogels zoals spreeuwen, kraaien, roeken en kauwtjes. Deze innovatieve oplossing zorgt voor snelle en volledige afdichting van de opening tussen het dak en de panelen, zodat geen enkele vogel onder de panelen kan komen. Ophoping van uitwerpselen en eventueel nestmateriaal kan brandgevaar opleveren en soms leiden tot schade aan de panelen. Dankzij de BirdBarrier kan dit eenvoudig voorkomen worden

De BirdBarrier is gemakkelijk, snel en veilig te installeren en geschikt voor alle panelen. Dankzij de speciale vorm en het materiaal past dit product zich aan alle paneelvormen en verschillende dakgolvingen. De panelen blijven hierdoor goed werken.

Rondom en zeker aan de bovenzijde van de panelen is het een goed idee om duivenpinnen aan te brengen. Dit kan het beste gebeuren met onze goedhechtende montagekit.  

 

Kan ik zelf vogelpinnen monteren?

Ja, de Alcetsound strips met duivenpinnen kun je eenvoudig zelf installeren op bijna ieder oppervlak. Voor het eenvoudig monteren van pinnen adviseren wij om onze montagekit te gebruiken. Maar je kunt ze ook vastzetten met schroeven, spijkers, popnagels of tyraps.


Hoe voorkom ik vogels op mijn balkon?

Met vogelpinnen, een duivennet, duivenwerende veer of een kunststof torenvalk kun je duiven, kraaien, spreeuwen of andere overlastgevende vogels verjagen en je balkon beschermen. Bekijk onze vogelafweer voor balkon.

 

Hoe verjaag ik vogels op een diervriendelijke manier?

Dat kan op verschillende manieren, afhankelijk van je specifieke situatie:

- Vogelpinnen plaatsen op randen, vensterbanken of andere landingsplekken

- Door netten te plaatsen om plekken af te schermen

- Door een akoestisch systeem te installeren dat het geluid van een vogel nabootst

- Door het plaatsen van het ultrasone Extreme Sound verjaagsysteem. Dit is vooral geschikt voor specifieke plaatsen waar duiven zich wensen op te houden en waar het aanbrengen van duivenpinnen niet gewenst is. Het ultrasone vogelverjaagsysteem maakt gebruik van voor het menselijke oor niet hoorbare tonen en frequentie, maar die vogels wel horen en als zeer verstorend ervaren. De unit heeft een bereik van circa 15 meter en dient tegenover de plek geplaatst te worden waar de vogels zich op wensen te houden  

- Met optische systemen, zoals spiegelpyramides of scare tape, een metaalachtig plastic lint met holografische print die door weerkaatsing van zonlicht van kleur verandert en in de wind ook wat geluid maakt

- Door een vogelverschrikker te plaatsen zoals roofvogelvliegers en ballonnen

- Het plaatsen van de BirdHop op specifieke oppervlakte zoals boten, zonnepanelen en andere oppervlakte waar je wilt voorkomen dat vogels gaan zitten.

 

Bekijk meer informatie over vogelpinnen en andere producten waarmee je overlastgevende vogels op een diervriendelijke manier kunt verjagen en schade kunt voorkomen.

 

Wat voor schade kunnen vogels aanrichten?

Een enkele vogel zorgt meestal niet voor veel schade. Maar zodra er veel vogels landen of nestelen op een bepaalde plek, kunnen ze behoorlijk wat schade aanrichten zoals:

- Schade aan beton, steen, voegwerk en geverfde oppervlakken, omdat de uitwerpselen van bijvoorbeeld duiven zuur bevatten.

- Schade aan de gezondheid, omdat vogelpoep, vooral duivenpoep, vol kan zitten met schimmels, bacteriën en virussen en allerlei ander ongedierte kan aantrekken.

- Schade aan daken, bijvoorbeeld wanneer dakgoten en hemelwaterafvoer verstopt raken door etensresten die vogels meebrengen of wanneer isolatiemateriaal wordt beschadigd.

- Schade aan rieten daken, een rietgedekte kap biedt vooral kraaiachtige gelieft nestmateriaal en al snel kan voor honderden euro’s schade ontstaan. Ook oudere rietendaken met morsvorming zijn geliefd bij vogels. In de mors bevinden zich allerlei voor de rest onschuldige insecten zoals torretjes, die op zich weer als voedingsbron gelden voor de vogels  

- Schade aan plijsterwerk van huizen als bijvoorbeeld een specht het gemund heeft op uw huis.

- Vraatschade wanneer vogels zich tegoed doen aan fruit, gewassen, enzovoorts.

- Naast deze materiele schade kan er ook sprake zijn van immateriële schade als vogels u uit uw slaap houden door met hun soort genoten vlak boven uw hoofd door de zinken dakgoot te struinen

 

Zijn deze pinnen veilig in de buurt van kinderen?

Kinderen kunnen zich bezeren aan aan vogelpinnen. Duivenwerende veren zijn een veilig alternatief voor plekken waar kinderen zich zouden kunnen bezeren aan duivenpinnen, zoals raamkozijnen of een schutting.

Helpen duivenpinnen op mijn schutting tegen katten?

Veel van onze klanten hebben al met succes voorkomen dat katten in de tuin komen (of andersom naar de tuin van de buren kunnen) door het plaatsen van onze vogelpinnen. Vooral de meeuwenpinnen zijn hiervoor geschikt vanwege de langere pinnen. Let wel op want vogelpinnen op je schutting zijn geen garantie dat alle katten uit je tuin blijven. Katten kunnen soms ook met vogelafweer over je schutting heen springen of andere manieren vinden om je tuin in te komen. Daarnaast is dit voor katten ook niet de veiligste oplossing. Een duivenwerende veer is een diervriendelijker alternatief voor je schutting en de katten in je buurt. Overleg bij het plaatsen van de pinnen of een veer op je schutting wel met eventuele buren, om problemen te voorkomen, zeker als de schutting op de erfgrens staat. 

Gerelateerde pagina’s

 

- Duivenpinnen

- Meeuwenpinnen

- Vogelpinnen bevestigen

- Plat dak vogelpinnen toepassen

- Verschillende soorten vogelafweer

- Duivenwerende veer

- Angstkreetsysteem