Duivenpinnen plaatsen

  • Geplaatst op
Duivenpinnen plaatsen

De Alcetsound strips met duivenpinnen laten zich eenvoudig aanbrengen. Wij bieden u hiervoor een zeer geschikte montagekit tegen een interessante prijs. Het monteren van onze kunststof of RVS strips met vogelpinnen was nooit zo eenvoudig.

Handleiding voor het plaatsen van duivenpinnen

Vooraf: zorg in koude periode dat de koker op kamertemperatuur is. Leg deze eventueel enige tijd in warm water. Zo komt de montagekit makkelijker uit de koker

Volg vervolgens de volgende stappen om de duivenpinnen of vogelpinnen te plaatsen:

1)  Begin met het schoonmaken van de ondergrond. Gebruik hiervoor een harde borstel en ontvet met een middel zoals ammoniak. Ontvet - indien nodig - ook de onderkant van de strips.

2) Breng daarna montagekit aan op de strips zoals op de foto's hieronder.

3) Plaats de strip met montagekit vervolgens op de juiste plaats aan en druk de kit door de gaatjes in de strip zodat deze er doorheen steekt. Hierdoor ontstaat een hechting die garant staat voor jaren lange montage.

4) Indien u een strip moet inkorten kunt u dit doen met een blikschaar (voor RVS strips) of ijzerzaag (voor kunststof strips).

* NB. monteert u de de strips op geglazuurde dakpannen, dan raden we aan deze eerst te behandelen met een universele primer. Bij alle andere ondergronden is dit niet nodig.