Vogelwering op het platte dak

11
Ervaart u vogeloverlast op uw platte dak? Steeds vaker hebben we ook rondom de woning te maken met overlast van vogels. Met name duiven kunnen aardig wat overlast veroorzaken, maar ook kraaien, spreeuwen of meeuwen.
Lees meer
Sorteren op:

Vogels verjagen van uw platte dak

Het valt niet mee om zelf de vogels te verjagen, zeker niet als ze zich prettig voelen op het platte dak van uw aanbouw of garage, of, nog erger, op de dakkapel van uw slaapkamer. Vogels, met name duiven, maken graag gebruik van de mogelijkheden die het platte dak ze biedt. Ruimte genoeg om te landen en even lekker uit te rusten. Bovendien kunnen ze vanaf de rand prachtig overzicht houden op de omgeving. Roesteren heet dat, een echt duivending. Geen groot probleem misschien als het om een of twee vogels gaat, maar als snel volgen er meer en dat geeft behoorlijk wat overlast. Geluid, maar ook alle poep die ze achterlaten is niet zo fris en kan het dak zelfs aantasten als het niet tijdig wordt schoongemaakt. Het is dus verstandig om te voorkomen dat de vogels overlast gaan bezorgen. ALCETSOUND biedt daarvoor diverse oplossingen.

Vogel overlast voorkomen op het platte dak - ALCETSOUND

Voorkom overlast met vogelnetten

Een praktische oplossing voor duivenoverlast op uw platte dak is het plaatsen van vogelnetten. Netten kunnen door middel van staanders eenvoudig over het platte dak gespannen worden. Duiven kunnen hierdoor simpelweg niet meer op uw dak landen en daarmee voorkomt u deze vogeloverlast. De netten zijn direct effect, gaan jaren mee en kunnen redelijk onzichtbaar geplaatst worden.

Spiegelpiramides voorkomen kraaienoverlast op platte daken

Natuurlijk zijn er ook nog andere manieren mogelijk om overlast van vogels op uw platte dak te voorkomen. Er zijn diverse middelen om te voorkomen dat duiven, meeuwen of andere vogels zich op uw dak huisvesten. Een Vereniging van Eigenaren in Schiedam worstelde met kraaiachtigen op het platte dak van hun appartementencomplex. Een bestuurslid vertelt: “De roeken op het dak van het complex gooiden altijd kiezels naar beneden. Dat leverde vooral schade op aan geparkeerde auto’s. Tot deuken en kapotte autoruiten aan toe.”

Samen met ALCETSOUND zochten ze naar een efficiënte oplossing. ALCETSOUND adviseerde spiegelpiramides op het dak te plaatsen. Dit zijn sterk reflecterende piramides, die op grote afstand zichtbaar zijn. Vogels veronderstellen dat het geflikker wat ze zien vuur is, en blijven liever uit de buurt. “De piramides staan nu ruim een jaar op het dak en sindsdien hebben we geen overlast van duiven of andere vogels meer gehad.”

Duivenpinnen plaatsen op het platte dak

Om vogels zoals duiven te verjagen leveren wij ook duivenpinnen. Dat zijn strips met roestvrijstalen pinnen. Ze weerhouden duiven ervan om op de plek te gaan zitten waar de strips zijn aangebracht. U kunt kiezen uit strips van RVS of van kunststof. De pinnen zijn altijd van roestvrijstaal. Deze strips monteert u eenvoudig zelf op uw platte dak of op de dakrand, met onze zeer goed hechtende montagekit. Deze kit hardt niet uit en blijft flexibel. Hierdoor blijft de strip jarenlang goed vastzitten. In tegenstelling tot andere kitsoorten is onze montagekit uiterst geschikt voor een ondergrond die voortdurend uitzet en krimpt onder invloed van wisselende buitentemperaturen, zoals uw platte dak. Op deze manier kunt u vogels verjagen en duivenoverlast voorkomen.

Voor overlast van meeuwen hebben we meeuwenpinnen. Hetzelfde principe als de duivenpinnen, maar omdat meeuwen hoger op hun poten staan zijn de pinnen 3 centimeter langer.

Vogelwering op diervriendelijke manier

ALCETSOUND zoekt altijd samen met u naar diervriendelijke methoden om bijvoorbeeld duiven te verjagen. In onze webshop vindt u de bovengenoemde middelen en meer. Zo vindt u daar ook de roofvogelvlieger, een zeer efficiënte vogelverschrikker voor op uw platte dak. Deze vliegers zijn er in verschillende kleuren, de mast kan in diverse lengtes. Ze bewegen, vliegen, klimmen en duiken net als een echte valk. Door de vorm van een roofvogels schrikken ze vogels zoals duiven af en blijft uw platte dak vrij van vogels.

vogeloverlast voorkomen op het platte dak - ALCETSOUND

Als u meer wilt weten over de producten die wij u aanbieden op het gebied van duivenoverlast, of andere diervriendelijke manieren zoekt om vogels te verjagen, aarzel dan niet en neem contact met ons op. We leveren aan zowel bedrijven als particulieren. ALCETSOUND helpt vogeloverlast te voorkomen, waar u ook woont of werkt.