Vogelwering voor uw zonnepanelen

3
Steeds vaker ervaren mensen overlast van vogels, ook bij zonnepanelen. Met name beschutte plekken weten ze goed te vinden en gebruiken. Vooral duiven en kauwen zorgen voor veel overlast. Er zijn diverse manieren om deze overlast tegen te gaan.
Lees meer
Sorteren op:

Vogels onder zonnepanelen

Duiven keren steeds weer terug naar de plek die ze als prettig hebben ervaren. Met hun luidruchtige gekoer en de nodige uitwerpselen zorgen ze voor veel overlast. Bijvoorbeeld in uw tuin, of op het balkon. Dat zijn nog redelijke eenvoudig te bereiken plaatsen om vogels zelf te verjagen. Op het dak wordt het al wat moeilijker en ook niet ongevaarlijk. En wat te denken van zonnepanelen? Vogels onder zonnepanelen voelen zich daar enorm beschut en laten zich niet eenvoudig wegjagen. Maar juist daar zorgen ze voor veel overlast. Hun uitwerpselen vervuilen de dakbedekking, wat uiteindelijk schade op kan leveren. Het verdient dan ook aanbeveling om overlast te voorkomen en dat vraagt om de juiste vogelwering bij zonnepanelen.

Wat is de beste manier om vogels te weren bij zonnepanelen?

Er zijn verschillende manieren om overlast van duiven of andere vogels te voorkomen. De meest bekende is natuurlijk de vogelverschrikker. Maar om die nou op uw dak te plaatsen is wellicht wat overdreven. Toch is het noodzaak om de overlast van vogels rondom uw zonnepanelen te voorkomen. Schone panelen leveren immers meer energie op dan vuile. Het regelmatig verwijderen van alle poep is een tijdrovende en smerige klus. Bovendien is het op uw dak natuurlijk ook niet zonder gevaar. Een eventueel nest verwijderen is helaas ook geen lange termijn oplossing, de duiven keren gewoon terug en maken een nieuw nest. Om overlast blijvend te voorkomen kunt u terecht bij ALCETSOUND. Wij bieden diverse uitstekende oplossingen voor vogelwering bij zonnepanelen. Altijd op diervriendelijke manier en met bewezen resultaat.

Vogelschroot rond zonnepanelen

Een professionele en efficiënte manier om overlast van vogels onder zonnepanelen te voorkomen is het plaatsen van onze Bird Barrier vogelwering voor zonnepanelen. Dit zijn aluminium, donkerbruin gecoate strips voorzien van pinnen of vingers. Met deze strips, ook wel vogelschroot genoemd, kunt u hoogtes tot 22 cm afdichten. Vogels zoals duiven en kauwtjes, maar ook ander ongedierte waaronder muizen, hebben door het plaatsen van deze vogelschroot aan uw zonnepanelen geen mogelijkheid meer om onder de panelen te komen. Op die manier kunt u overlast onder zonnepanelen voorkomen.

BirdBarrier voor zonnepanelen ALCETSOUND

De Bird Barrier als vogelwering bij zonnepanelen

Een set van onze Bird Barrier vogelwering om vogels onder zonnepanelen te voorkomen bestaat uit 6, 12 of 20 strips, elk van een strekkende meter, en evenzoveel meter sterk hechtende dubbelzijdige tape. De BirdBarrier vogelschroot heeft een handige lip waardoor deze eenvoudig aan te brengen is op de rand van de zonnepanelen. Door het slimme ontwerp kan daar waar de drager van de panelen naar buiten steekt een opening gemaakt worden, zonder dat er een doorgang ontstaat voor duiven of andere vogels. Op deze manier voorkomt u vogels onder zonnepanelen. Deze oplossing kan direct bij het plaatsen van de zonnepanelen aangebracht worden, maar is ook achteraf nog mogelijk. Een eenvoudige en efficiënte vogelwering voor zonnepanelen.

Andere manieren om overlast van vogels te voorkomen

ALCETSOUND biedt diverse manieren om op diervriendelijke wijze overlast van vogels te voorkomen. Behalve deze vogelschroot als vogelwering voor zonnepanelen hebben we ook producten om overlast van duiven op uw dak te voorkomen. Daarvoor kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van onze duivenpinnen. Dat zijn vergelijkbare strips voorzien van roestvrijstalen pinnen. De strips komen zowel in RVS als in kunststof. De pinnen zijn echter altijd van RVS.

Het plaatsen hiervan is verrassend simpel met de goed hechtende kit uit ons ALCETSOUND assortiment. Deze kit hardt niet uit en blijft flexibel, zodat de strip goed vast blijft zitten aan een ondergrond die als gevolg van temperatuurschommelingen krimpt en uitzet.

Vogelafweer op maat, ook voor zonnepanelen

Bij ALCETSOUND gaan we altijd diervriendelijk te werk. We bieden in onze webshop diverse middelen om vogeloverlast te voorkomen met als uitgangspunt om alle vogels op een vreedzame manier te verjagen zonder dat de dieren gewond raken.

Wilt u weten welk middel tegen overlast van duiven u het beste kunt gebruiken? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We adviseren en leveren aan zowel bedrijven als particulieren. ALCETSOUND helpt vogeloverlast te voorkomen, waar u ook woont of werkt.