Vogelwering op industrieterreinen

9
Industrieterreinen ervaren vaak last van grote groepen vogels. Met name meeuwen zorgen voor veel overlast. Het is beter om de overlast te voorkomen en de vogels te verjagen van industrieterreinen.
Lees meer
Sorteren op:

Steeds vaker komt het voor dat men overlast ervaart van de vele vogels die Nederland rijk is. Niet alleen rond het huis of de tuin, of alleen in de kuststreek. Ook in het binnenland ervaren woonwijken en industrieterreinen last van grote groepen vogels. Met name meeuwen zorgen voor veel overlast. Niet alleen maken ze veel lawaai en gedragen ze zich agressief, ook laten ze van alles achter en dat kan vervelende gevolgen hebben. Het is beter om de overlast te voorkomen en de vogels te verjagen.

Vogels verjagen om overlast te voorkomen

Meeuwen die hun weg weten te vinden naar industriegebieden laten daar hun uitwerpselen achter. Deze zure substantie tast de ondergrond aan. Stoepen bijvoorbeeld of de dakbedekking. Om schade te voorkomen dient dit regelmatig gereinigd te worden. Een kostbare en tijdrovende klus. Behalve schade aan het dak kan de ophoping van mest en veren ook zorgen voor een verstopte hemelwaterafvoer. Reden genoeg dus om overlast van vogels te voorkomen. ALCETSOUND biedt diverse diervriendelijke manieren om vogels te verjagen en daarmee kan overlast worden voorkomen.

Verschillende soorten vogelwering

De meest voor de hand liggende manier om vogels te verjagen is natuurlijk de bekende vogelverschrikker. Het oogt alleen wat vreemd om die op daken te plaatsen, en bovendien is de werking daarvan niet altijd even effectief. Vogels, vooral de brutale meeuwen, raken gewend aan deze pop waardoor die geen effect meer heeft.  Een efficiëntere manier om te voorkomen dat vogels op het dak landen is bijvoorbeeld het gebruik van onze RVS meeuwenpinnen. Dit zijn strips gemaakt van RVS of kunststof voorzien van 12,5 cm hoge RVS pinnen. Dankzij de pinnen kunnen meeuwen niet op het dak of de dakrand landen, waarmee een gedeelte van de overlast wordt voorkomen. Een diervriendelijk manier om vogels te verjagen, en bovendien eenvoudig zelf te plaatsen.

Akoestisch afweersysteem

Om nog efficiënter te werk te gaan tegen de overlast van vogels ontwikkelde ALCETSOUND het akoestisch afweersysteem, een geluidssysteem met angstkreten. Onderzoek wijst uit dat vogels elkaar waarschuwen met “angstkreten”als er gevaar dreigt. Door die geluiden op te nemen en af te spelen ontstaat een heel diervriendelijk en effectief systeem voor het verjagen van vogels. Het systeem is uit te breiden met extra speakers en versterkers zodat vogeloverlast op een groot oppervlak betreden kan worden. In totaal kunnen 5 luidsprekers met elk 100 meter kabel aangesloten worden op de versterker. Hiermee zijn daken tot 50.000 m2 zonder probleem te dekken en is het dus praktisch mogelijk om elk pand te voorzien van dit effectieve meeuwenverjaagsysteem.

Het distributiecentrum Bridgestone in het Belgische Zeebrugge maakt sinds enkele jaren gebruik van dit akoestische afweersysteem. Door de diverse uitbreidingsmogelijkheden van dit efficiënte systeem worden vogels succesvol geweerd van dit ruim 15 hectare grote centrum. Onnodige schoonmaakkosten worden daarmee voorkomen. 

Ook het Nederlandse zuivelbedrijf Vreugdenhil in Gorinchem koos na overleg met ALCETSOUND voor deze akoestische vogelverschrikker. De daken van het bedrijfspand blijven inmiddels vrij van meeuwen.

Een oplossing voor elke uitdaging

Vogels verjagen kan nog op andere diervriendelijke manieren. In onze webshop vindt u een volledig overzicht van onze producten. Bijvoorbeeld onze roterende spiegelpiramides en flitsende Pro-peller en Bird Breezer. Door de flikkering van het licht denken vogels dat er brand is of dat er een roofvogel op de loer ligt. Ook roofvogelvliegers of ballonnen zorgen er met hun felle kleuren en afbeeldingen van ogen voor dat vogels op afstand blijven. Als u meer wilt weten over de producten die wij u aanbieden op het gebied van meeuwenbestrijding of andere diervriendelijke manieren zoekt om vogels te verjagen aarzel dan niet en neem contact met ons op. ALCETSOUND biedt een oplossing voor elke uitdaging, waar u ook woont of werkt.