Duivenpinnen in de dakgoot

4
Vogeloverlast in uw dakgoot, herkent u dat? Vogels veroorzaken steeds vaker overlast, in de buurt van uw huis of in uw tuin. Vooral duiven kunnen voor behoorlijk wat overlast zorgen.
Lees meer
Sorteren op:

Duiven verjagen uit de dakgoot

Wanneer duiven zich eenmaal ergens prettig voelen zullen ze er alles aan doen om terug te keren naar die omgeving. Ze zoeken dan vaak wel een andere plek uit; waar u ze nog eenvoudig zelf uit de tuin kunt jagen, wordt dat al een veel moeilijker verhaal als ze terugkomen en op moeilijk bereikbare plaatsen gaan zitten. Op de kasten van rolluiken bijvoorbeeld of in uw dakgoot. Dakgoten bieden een beschermd onderkomen, waar roofvogels op veilige afstand gehouden worden. Een veelgekozen plek dus, door duiven en andere vogels. Maar de duiven daar zelf verjagen is een stuk lastiger. Bovendien is een vogelverschrikker of knalapparaat in de dakgoot wel erg overdreven.

Voorkomen van overlast van duiven in uw dakgoot

Behalve dat duiven voor overlast van geluid zorgen, kunnen ze in uw dakgoot nog een veel meer overlast veroorzaken. Zeker als de duiven ook nog eens een nest in uw dakgoot maken. Duivenpoep en alle andere rommel die ze achterlaten kan een opstopping veroorzaken in de afvoer van uw hemelwater. Een nest is dan natuurlijk al helemaal een probleem. Uw dakgoot of regenpijp raakt verstopt als gevolg van deze duivenoverlast. Dan moet u met een ladder de rommel of het nest verwijderen.

Duivenoverlast in de dakgoot verhelpen

Dat lijkt een gemakkelijke en voordelige oplossing. Maar het is niet ongevaarlijk en bovendien zal het slechts een tijdelijke oplossing zijn, aangezien duiven graag terugkeren en een nieuw nest zullen starten. Kortom, de overlast van duiven in uw dakgoot zal blijven. Het is dan ook beter om duivenoverlast te voorkomen. ALCETSOUND heeft een uitstekende oplossing om deze vogeloverlast in uw dakgoot te voorkomen, bijvoorbeeld onze duivenpinnen.

Duivenpinnen pin de dakgoot plaatsen

Duivenpinnen zijn eenvoudig zelf te monteren

De bewoners van de woningen op de foto’s hadden behoorlijk wat overlast van duiven in de dakgoot. Ze vroegen aan ons advies om deze duivenoverlast te voorkomen. ALCETSOUND adviseerde duivenstrips met roestvrijstalen pinnen. De strips komen zowel in RVS als in kunststof. De pinnen zijn echter altijd van RVS. Een eenvoudige en succesvolle oplossing.

Deze bewoners plaatsten onze duivenpinnen zelf. Dat gaat eenvoudig, bijvoorbeeld met de goed hechtende montagekit uit ons ALCETSOUND assortiment. Deze kit hardt niet uit en blijft flexibel, zodat de strip goed vast blijft zitten aan een ondergrond die als gevolg van temperatuurschommelingen krimpt en uitzet. De strips zijn bovendien gemakkelijk op maat te knippen, zodat ze altijd passend gemaakt kunnen worden aan de lengte van de dakgoot. De dakgoten van deze huizen zijn inmiddels voorzien van onze duivenwering en daarmee is er een einde gekomen aan de duivenoverlast.

Vogelwering op diervriendelijke manier

Vogels verjagen kan op verschillende wijze. ALCETSOUND biedt diverse middelen om bijvoorbeeld duiven te verjagen. Bij ALCETSOUND gaan we altijd diervriendelijk te werk. We bieden in onze vogelwering webshop diverse middelen om vogeloverlast te voorkomen. Altijd als uitgangspunt om alle vogels op een vreedzame manier te verjagen, zonder dat de dieren gewond raken.

Als u meer wilt weten over de producten die wij u aanbieden op het gebied van duivenoverlast, of andere diervriendelijke manieren zoekt om vogels te verjagen, aarzel dan niet en neem contact met ons op. We leveren aan zowel bedrijven als particulieren. ALCETSOUND helpt vogeloverlast te voorkomen, waar u ook woont of werkt.