Contact / Veelgestelde vragen

ALCETSOUND Vogelafweer

Onderdeel van:

Alcet Nederland B.V.
Dreesborch 3
5241 HL Rosmalen - NL
T. +31 (0)73 20 32 137
F. +31 (0)73 84 40 087
 

[email protected]


KvK: Eindhoven 71999825
BTW:   NL8589.36.197B01
IBAN: NL20ABNA0568602560
BIC: ABNANL2A


*****
Hieronder vindt u veelgestelde vragen van:

 • Particulieren en bedrijven
 • Land- en tuinbouwers
 • Veehouders
 • Fruittelers

Verder op deze pagina veelgestelde vragen over:
 • De bestelling
 • Technische vragen 
1 Vragen van particulieren en bedrijven
1.1 Hoe monteer je strips met duivenpinnen?

Klik op deze link voor een duidelijke montage-instructie van onze duivenpinnen.

1.2 Wat kan ik doen tegen duiven op mijn balkon?

Duiven zitten graag op uw balkon. Ze vinden hier beschutting tegen koude en wind. U kunt ervoor kiezen om no-fly zone in te stellen voor duiven met een duivennet. Ons Doe-het-zelf-pakket is een kant en klare oplossing en bevat alles wat u nodig heeft voor het professioneel aanbrengen van dit duivennet

Wilt u uw balkon niet afsluiten, dan kunt u duivenpinnen aanbrengen op de bovenkant van het balkonhek. Hiermee blokkeert u de aanvliegroute van de duiven. Een duif landt namelijk graag op het hek voordat hij het balkon opgaat. Met de pinnen zorgt u dat ze niet bij u kunnen landen en dat ze een andere plek uitkiezen waar dit wel mogelijk is.

Heeft u (klein)kinderen die zich aan de pinnen zouden kunnen bezeren? Geen probleem, kan dan voor onze duivenwerende veer.

Tot slot kunt u duiven weren door een nep-kraai of een een kunststof torenvalk op uw balkon te hangen.

1.3 Wat kan ik doen tegen kraaien in mijn dakgoot?

Kraaien in de dakgoot zorgen voor veel overlast. In de vroege ochtend maken ze veel kabaal en ze kunnen uw waterafvoer verstoppen door de rommel die ze maken. Het is dan ook een goed idee om duivenpinnen aan te brengen op de buitenrand van de dakgoot. De kraaien vliegen naar de dakgoot en landen op de rand. Dankzij de pinnen zullen ze een andere plek uitkiezen om te landen. Ook effectief tegen kraaien zijn de sterk reflecterende Pro-Pellers of BirdBreezers. Kraaien hebben een hekel aan het continue geflits van deze kaarten omdat ze dit associëren met de aanwezigheid van vuur.

1.4 Wat kan ik doen tegen broedende meeuwen?

Wissel meeuweneieren om voor nep meeuweneieren en voorkom dat jongen geboren worden. Meeuwen met jongen zijn vaak agressief. Het wisselen van eieren is effectiever dan het simpelweg weghalen van het gehele nest. Als u het gehele nest weghaalt, maken ze in no time een nieuw broedsel en stelt u het probleem enkel uit.

1.5 Wat kan ik doen tegen grote groepen meeuwen op het dak van mijn (bedrijfs-)pand?

Als de gevelwand van uw pand geregeld onder gepoept wordt is de eenvoudigste manier om hier een eind aan te maken het aanbrengen van meeuwenpinnen  Meeuwenpinnen op de rand van het dak voorkomen dat meeuwen op de uitkijk kunnen gaan zitten en aldaar hun behoeften doen. 

Grote daken op industrieterreinen zijn vaak een favoriete plek voor grote groepen meeuwen. Ze kunnen hier overnachten zonder dreiging van vossen of ander wild. Meeuwen laten echter etensresten, veren en uitwerpselen achter wat kan resulteren in verstopte hemelwaterafvoeren, en om dit te voorkomen, hoge regelmatig terugkomende kosten van schoonmaken. Een eenvoudige maatregel is het plaatsen van 1 of meerdere roofvogelvliegers. Daken met deze vliegers zijn minder aantrekkelijk dan het dak van de buurman. 

Een systeem met minder kans op gewenning is het plaatsen van een akoestisch Alcetsound Angstkreetsysteem. Middels de alarmgeluiden van de meeuwen zelf en de roep van roofvogels wordt een verblijfsomgeving gecreëerd waar de meeuwen zich niet prettig voelen. 

 

2 Vragen uit de land- en tuinbouw
2.1 Wat kan ik doen tegen duiven en kraaien in mijn maisland/koolperceel?

Mais en koolplanten zijn bij de uitgroei een gewilde prooi van kraaien en duiven. Het ophangen van Hawk Eyes en roofvogelvliegers zijn eenvoudige maatregelen die schade helpen te voorkomen.  Ook het plaatsen van een knalapparaat / gaskanon wordt vaak toegepast en is zeer effectief. Met een harde knal verjagen deze apparaten duiven en kraaien van uw perceel. Goed alternatief op het knalapparaat is het Alcetsound Angstkreetsysteem. Dit geluidsysteem produceert natuurgetrouwe angstkreten van de soorten zelf, de roep van roofvogels, het lossen van schoten met een jachtgeweer en andere verjaaggeluiden zoals ratels.

Met de Scary Man kiest u voor een combinatie van optische en akoestische verjaging. Deze vogelverschrikker blaast zich regelmatig op en beschikt over een sirene die u op het moment van opblazen kunt laten afgaan. Ook deze pop werkt goed om duiven en kraaien te verjagen.

3 Vragen uit de veehouderij
3.1 Wat kan ik doen tegen spreeuwen in mijn stal en bij de maiskuil?

Het meest toegepaste systeem om spreeuwen uit de stal te weren is het Alcetsound Angstkreetsysteem. Door het angstkreetsysteem op onregelmatige tijden te activeren blijven de spreeuwen angstig en zullen ze uw stal mijden en doortrekken naar een andere plek om te eten. Het rantsoen van de koeien wordt zo niet gestolen en uw stal blijft aanmerkelijk schoner. Klik hier voor enkele foto’s van projecten. Spreeuwen die het gemunt hebben op uw maiskuil kunt u ook weren met een knalapparaat, een Scarey man of een roofvogelvlieger. 

 

3.2 Wat kan ik doen tegen ganzen op mijn grasland?

Als ganzen het gemunt hebben op uw grasland, heeft u een probleem. Zij brengen met hun mest grote schade toe omdat het gras niet meer geschikt is om in te kuilen. Het plaatsen van Hawk Eyes en roofvogelvliegers is een eerste goede stap om ganzen te weren. Een ander veel toegepaste methode is het plaatsen van het bekende knalapparaat. Veel melkveehouders die het Alcetsound Angstkreetsysteem gebruiken om spreeuwen uit hun stal te weren, plaatsen het systeem bij overlast van ganzen buiten in het veld om ganzen te effectief te weren.

4 Vragen van fruittelers
4.1 Wat kan ik doen tegen kraaiachtigen in mijn perenboomgaard?

Praktijkonderzoek in opdracht van het Faunafonds/BIJ12  heeft uitgewezen dat het Alcetsound Angstkreetsysteem kraaien en kraaiachtigen effectief weert uit uw boomgaard. Ook het plaatsen van één of enkele roofvogelvliegers schrikt kraaien af. Deze vliegers worden geleverd met een 4, 7 of 8,5 meter lange mast en torenen hoog boven het perceel uit. Als dan met onverwachte tussenpozen het angstkreetsysteem zich laat horen, zullen de vogels uw perceel links laten liggen en doorvliegen naar een plek waar ze niet gestoord worden.

Voor kleinere boomgaarden raden wij eenvoudigere en goedkopere oplossingen aan, zoals het ophangen van een ‘dode’ nepkraaiScare Eye ballonnen, fluitlint en irritape.

4.2 Wat kan ik doen tegen spreeuwen (en duiven) in mijn kersenboomgaard?

Spreeuwen en duiven kunt u effectief weren met het Alcetsound Angstkreetsysteem. Dit is een uitstekende investering, die u binnen een jaar meerdere keren terugverdient. Waar normaliter één luidspreker per hectare wordt gebruikt in de appel- en perenteelt, worden er in de kersenteelt vaak 2 luidsprekers per hectare toegepast. Regelmatig wordt het Alcetsound Angstkreetsysteem al aan het begin van het seizoen aangezet als de kersen nog groen zijn en duiven het op deze nog kleine vruchten gemunt hebben. 

 

4.3 Wat kan ik doen tegen spreeuwen in de (blauwe) bessenteelt?

Net als de kersenteelt wordt de (blauwe) bessenteelt regelmatig geteisterd door grote groepen spreeuwen en merels. Op veel van de percelen met blauwe bessen is het Alcetsound Angstkreetsysteem al jaren een onmisbaar systeem om de schade te beperken. De betrouwbaarheid van het systeem en de minimale gewenning zorgen voor een aanzienlijke reductie van de winstderving. Naast het Alcetsound Angstkreet worden ook roofvogelvliegers en het knalapparaat ingezet om schade in de bessenteelt te beperken. 

5 Over de bestelling
5.1 Wat houdt de verzendwijze "afhalen in overleg" in?
Het is mogelijk om uw bestelling af te halen. Neem altijd van te voren telefonisch contact op, zodat wij u naar tevredenheid kunnen helpen. Wilt u de produkten eerst zien, dan kan dat. Neem ook in dat geval eerst telefonisch contact op zodat u niet voor een gesloten deur komt te staan.
5.2 Wat zijn de verzendkosten binnen Nederland?

Verzendkosten binnen Nederland bedragen € 7,25 incl. btw. Bij bestellingen boven de € 49,00 komen de verzendkosten voor onze rekening en betaalt u hiervoor niets.

5.3 Wat zijn de verzendkosten naar België?

Verzendkosten naar Belgie bedragen € 9,95 incl. btw. Bij bestellingen boven de € 49,00 komen de verzendkosten voor onze rekening en betaalt u hiervoor niets.

5.4 Moet ik BTW betalen als Belgische afnemer?

Als u beschikt over een geldig Belgisch BTW nummer, dan hoeven wij u GEEN BTW in rekening te brengen. Is dit niet het geval, dan moeten wij u 21% BTW in rekening brengen. Alles vermelde prijzen op onze site zijn INCLUSIEF deze 21% BTW. Tijdens het afrekenen van uw winkelwagen, heeft u de mogelijkheid uw BTW nummer in te voeren. Ons systeem checkt on-line uw BTW-nummer en als deze correct bevonden wordt, schakelt het systeem over naar een opmaak zonder BTW. De orderbevestiging en factuur die u daarna ontvangt toont de prijzen zonder BTW en het BTW-nummer wordt vermeld op de factuur.  

5.5 Ruilen & Retourneren

Wanneer een artikel niet aan uw verwachting voldoet dan bestaat de mogelijkheid om het artikel te ruilen of te retourneren. 

De portokosten alsmede het verzendrisico voor retourzending zijn voor eigen rekening van de klant. Het retourneren gaat als volgt in zijn werk:

 

 • Voor retournering van uw bestelling heeft u 14 dagen zichttermijn en 14 dagen de tijd om het artikel te ruilen of te retourneren.
 • De goederen dienen in de originele staat te zijn d.w.z. in de originele verpakking en in een degelijke verzendverpakking teruggestuurd te worden.
 • Via Mijn Account gaat u naar mijn bestellingen. Daar vindt u de order waar het om gaat. U klikt op bekijken, scrolt naar beneden en klikt op artikelen retourneren. Vervolgens kunt u aangeven welke artikelen u wenst te retourneren, de reden van retourneren en of u uw geld terug wenst te ontvangen of een andere artikel wilt. In het opmerkingen veld kunt u aangeven welke artikelen u ter vervanging wenst te ontvangen indien van toepassing.
 • U ontvangt van ons een bevestigingsmail met verdere instructies zodra uw retour is goedgekeurd.
 • Bij retourneren (ontbinding koop van 1 of meerdere artikelen) zal het retour te ontvangen bedrag (excl. eventueel betaalde verzendkosten) binnen 5 werkdagen na ontvangst van de goederen aan u worden overgemaakt of zoveel mogelijk eerder. U betaald zelf de kosten voor het terug sturen.


Vragen? [email protected]

6 Technische vragen
6.1 Hoe monteer je strips met duivenpinnen?

Klik op deze link voor een duidelijke montage-instructie van onze duivenpinnen.

6.2 Rode lampje knippert, maar er komt geen geluid?

Dit is over het algemeen een teken dat de accuspanning te laag is. Om dit te checken raden we aan de versterker via de accukabel te voeden met een accu waarvan u zeker bent dat deze vol geladen is. Denk hiervoor aan de accu van uw auto of trekker. In veel gevallen blijkt dit de oorzaak te zijn.
- Als het lampje langzaam knippert, dan kan het ook zijn dat er te weinig licht is
- Knippert het lampje snel, dan zit versterker in zijn "uit"-interval
- Brandt het lampje normaal, dan is de versterker actief en zal u dit met aangesloten luidspreker zeker horen. 

6.3 Eén of meerdere luidsprekers geven geen vol volume?
In een voorkomend geval raden we u aan de luidspreker met laag volume rechtstreeks aan de versterker te koppelen. Dit is mogelijk indien u over meer dan 1 luidspreker beschikt. Gebruik hiervoor de korte kabel van 4 meter.