Ganzen verjagen en overlast voorkomen

4
Ganzen stellen de landbouw voor steeds grotere problemen. Ganzen blijven steeds vaker in onze waterrijke omgeving. Grasland dat bezoek krijgt van een groep ganzen, raakt overbemest en ongeschikt om ingekuild te worden voor de koeien.
Lees meer
Sorteren op:

Ganzen stellen de landbouw voor steeds grotere problemen. Waar ze in het verleden doorreisden naar noordelijker geleden paargebieden, blijven ganzen steeds vaker in onze waterrijke omgeving om te overzomeren. Hierbij doen ze zich te goed aan vers grasland en akkerbouwgewassen. Grasland dat bezoek krijgt van een groep ganzen, raakt overbemest en ongeschikt om ingekuild te worden voor de koeien. Ook doen ganzen zich geregeld tegoed op tarwepercelen.

Redenen genoeg om ganzen te verjagen met diverse maatregelen. Met knalapparaten en het angstkreetsysteem is de schade door ganzen aanzienlijk te beperken.

ALCETSOUND systemen worden ingezet om gewassen te beschermen tegen “aanvallen” van grote groepen ganzen. Sinds de jaren 70 van de vorige eeuw is het aantal in Nederland aanwezige ganzen vertienvoudigd. Voor agrariërs buiten de zogenaamde gedooggebieden vormen deze grote aantallen ganzen een groot risiso van schade aan de gewassen en weidengronden. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »