Ganzen verjagen en overlast voorkomen

5
Ganzen stellen de landbouw voor steeds grotere problemen. Ganzen blijven steeds vaker in onze waterrijke omgeving. Grasland dat bezoek krijgt van een groep ganzen, raakt overbemest en ongeschikt om ingekuild te worden voor de koeien.
Lees meer
Sorteren op:

Ganzen zorgen in Nederland steeds vaker voor overlast. Net als meeuwen, duiven en kraaiachtigen zorgt ook de gans voor flink wat problemen. De populatie ganzen neemt de laatste jaren fors toe in ons land. En daarmee ook de overlast. Van geluid, maar ook van de hoeveelheid mest die ganzen produceren en achterlaten. Vervelend voor particulieren, maar vooral ook in de landbouw.

In ons waterrijke landje is het voor de gans goed toeven. En waar de vogel in het verleden doortrok naar noordelijk gelegen paar-gebieden blijven ze meer en meer hier. Ze doen zich tegoed aan vers gras. Openbare strandjes langs zwem-plassen bijvoorbeeld, raken op die manier enorm vervuild waardoor recreëren wordt belemmerd. Maar ook grasland wat normaal gesproken gebruikt voor veevoer wordt ongeschikt, door de enorme hoeveelheid mest die ganzen achterlaten. Het is dus verstandig om overlast van ganzen te voorkomen door ze tijdig te verjagen.

Hoe verjaag ik ganzen

Ganzen doen zich graag tegoed aan vers gras, maar ook zijn ze veel gezien op percelen waar tarwe staat. Ze zijn dol op de jonge uitlopers van tarwe wat een tegenvallende oogst tot gevolg heeft. Ook het grasland wordt door overbemesting van de ganzen ongeschikt om als veevoer te gebruiken, wat weer tot extra kosten leidt. De dieren verjagen is noodzakelijk, maar als het even kan wel op een diervriendelijke manier. ALCETSOUND biedt diverse diervriendelijke manieren om ganzen te verjagen en overlast te voorkomen.

Knalapparaten om ganzen te verjagen

ALCETSOUND levert een uitgekiend assortiment (mechanische) knalapparaten die inmiddels succesvol worden gebruikt in de fruitteelt, melkveehouderij, akkerbouw, industrieterreinen en (lucht)havens. Het gebruik van dit mechanische knalapparaat als vogelverschrikker is zeer effectief en zorgt ervoor dat uw gewassen niet meer worden kaalgeplukt. Met harde knallen van 125 decibel verjaagt u ganzen en voorkomt u overlast van vogels. Het kanon heeft een traploos instelbare tijdsinterval van 30 seconden tot 30 minuten en werkt op butaan- of propaangas.

Diverse uitvoeringen

De knalapparaten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo is er het mechanische knalapparaten, waarbij het meer of minder opendraaien van de gaskraan de knal-interval bepaalt. Ook is er een elektronische variant, waarbij u instelt tussen welke uren, en om de hoeveel minuten het apparaat knalt. Deze luidruchtige vogelverschrikker wordt bovendien geleverd met een draaibaar onderstel zodat het gaskanon op hoogte geplaatst kan worden. Door de hoogte heeft het geluid een groter bereik (3 tot 4 ha), en door het draaien lijkt het alsof de knal iedere keer ergens anders vandaan komt. Dit vergroot de effectiviteit en helpt gewenning te voorkomen. Ganzen zullen effectief worden verjaagd en zodoende wordt overlast voorkomen.

Voorkom overlast met het akoestisch angstkreetsysteem

Een andere efficiënte manier om ganzen te verjagen en overlast te voorkomen is het inzetten van ons angstkreetsysteem. ALCETSOUND ontwikkelde dit geluidssysteem met angstkreten. Uit onderzoekt blijkt dat vogels reageren op geluiden van hun soortgenoten. Ze waarschuwen elkaar door het verspreiden van angstkreten. Door die geluiden goed in kaart te brengen en ze vervolgens op te nemen en af te spelen, ontstaat een heel diervriendelijk systeem voor het verjagen van vogels. Daarmee kan vogeloverlast worden voorkomen.

Dit systeem wordt al enige tijd succesvol ingezet tegen aanvallen van grote groepen ganzen, om schade aan gewassen en weidegrond te voorkomen.

Andere manieren om ganzen te verjagen en overlast te voorkomen

Ganzen en andere vogels verjagen kan op meerdere, diervriendelijke manieren. Bijvoorbeeld met onze roterende spiegelpiramides en flikkerende Pro-Peller en Bird Breezer. Door de flikkering van het licht denken vogels dat er brand is of dat er een roofvogel op de loer ligt. Ook roofvogelsvliegers of ballonnen zorgen er met hun felle kleuren en afbeeldingen van ogen voor dat vogels op afstand blijven.

Als u meer wilt weten over de producten die wij u aanbieden om vogels te verjagen, aarzel dan niet en neem contact met ons op. ALCETSOUND helpt overlast van vogels te voorkomen, waar u ook woont of werkt.