BirdBarrier Solar - afdichting voor duiven onder zonnepanelen

3
Sorteren op:

Daken zijn vaak een populaire verzamelplaats voor duiven. Ze worden aangetrokken door de warmte die ontsnapt via de dakbedekking en schoorstenen. Wanneer het dak is voorzien van een zonnepanelen, is de warmteafgifte die door de panelen wordt opgebouwd dankzij zonnestraling nog hoger. Daardoor hebben duiven de neiging om overdag op het warme oppervlak van de zonnepanelen te rusten en 's nachts onder de panelen te slapen en te nestelen.

Duivenuitwerpselen veroorzaken aanslag op het glas van de zonnepanelen en daardoor een snelle afname van de prestaties van de zonnepanelen. Bovendien zullen de nesten en uitwerpselen tussen de panelen en de dakbedekking uiteindelijk worden weggespoeld door regen, waardoor de goten verstopt raken en verstoppingen ontstaan in de afvoerleidingen met als gevolg overstroming van regenwater.

De BirdBarrier zorgt voor snelle en volledige afdichting van de opening tussen het dak en de zonnepanelen. Het is gemakkelijk, snel en veilig te installeren. Eenmaal geplaatst en correct afgesteld, zal het duiven afweren. Dankzij zijn speciale vorm en materiaal past het zich aan alle paneelvormen en verschillende dakgolvingen aan, waardoor de prestaties van het zonnepaneel ongewijzigd blijven. Dankzij de openingen tussen de vingers is er ruim voldoende ventilatie mogelijk onder de panelen.

NB. Benodigde aantal meters Bird Barrier:
Om niet te kort te komen qua aantal strekkende meters is het aan te raden 10% extra meters te kopen ivm verliezen als gevolg van het laten samen laten vallen van de speciale inkepingen en de werkelijke positie van de dragers.