Vogelwering bij fabrieken en bedrijfshallen

5
Vogels zorgen voor veel overlast in en rond fabrieken en bedrijfshallen. Wat is een goede manier om vogeloverlast bij de fabriek en bedrijfshal te voorkomen?
Lees meer
Sorteren op:

Meeuwen zitten graag op daken op de “uitkijk” en laten van alles achter. Net als duiven of spreeuwen, zij veroorzaken ook veel overlast. Bedrijven die bijvoorbeeld gebaat zijn bij een goede hygiëne ervaren deze vogeloverlast als zeer onaangenaam. Wat is een goede manier om vogeloverlast in fabrieken en bedrijfshallen te voorkomen?

Schade aan bedrijfshallen en fabrieken veroorzaakt door vogels

Vogels op het dak van je bedrijfshal, of bij de ingang van je fabriek. Deze vogels zorgen vaak voor veel overlast. Hun uitwerpselen vervuilen stoepen en daken, waarmee de levensduur kan worden aangetast. Schoonmaken is duur en tijdrovend. Overlast van vogels is niet alleen buiten een probleem. In grote bedrijfshallen die vaak open staan komen de brutale dieren ook naar binnen, om daar ook grote hoeveelheden rommel achter te laten, met alle gevolgen van dien. Goede en doeltreffende vogelwering is dus van groot belang.

De beste manier om vogels te verjagen bij bedrijfshallen en fabrieken

ALCETSOUND biedt verschillende manieren om op diervriendelijke en doeltreffende manieren vogels te verjagen. Om vogeloverlast op het dak te voorkomen kunt u bijvoorbeeld onze roestvrij stalen duiven- of meeuwenpinnen inzetten. Dit zijn strips gemaakt van RVS of kunststof voorzien van RVS pinnen, die op het dak aangebracht worden. Effectief, maar wel tijdrovend. Ook kan gebruik gemaakt worden van roofvogel vliegers, of ouderwetse vogelverschrikker. Maar voor beide geldt dat er met regelmaat een andere plaats gezocht moet worden omdat vogels er anders aan wennen. Bovendien, vogels komen soms ook de bedrijfshal binnen. Ze pikken voer, bouwen nesten en laten uitwerpselen achter. Dit kan een bedreiging zijn voor de hygiëne in de hal. Wat is nou het beste middel om deze overlast van vogels te voorkomen? ALCETSOUND ontwikkelde het akoestisch afweersysteem, een systeem wat inmiddels bewezen effectief werkt in deze sector.

Akoestisch afweersysteem bij een bedrijfshal of fabriek

ALCETSOUND ontwikkelde een geluidssysteem met angstkreten. Uit onderzoek is gebleken dat vogels met elkaar communiceren. Soortgenoten waarschuwen elkaar met zogenaamde angstkreten als er gevaar dreigt. Door die geluiden te verzamelen, op te nemen en weer af te spelen, ontstaat het akoestische afweersysteem. Een heel diervriendelijk en effectief systeem voor het verjagen van vogels.

Effectief vogels verjagen bij bedrijfshallen en fabrieken

Ons akoestisch afweersysteem is minstens zo goed in te zetten om vogels van het dak van uw bedrijfshal te verjagen, het terrein rondom uw hal vrij te houden van vogels. Bij Brabant Prefab in Oss is het systeem al sinds 2009 in gebruik. Directeur Bert van Grunsven: “Wij maken dakkapellen die in plasticfolie gewikkeld worden en buiten op ons terrein staan, tot ze geleverd kunnen worden. Kraaien en kraaiachtigen hebben de neiging deze folie kapot te pikken, wat directe schade tot gevolg heeft aan ons eindproduct. Vooral in het weekend als er weinig activiteit op het terrein is, gaan de vogels hun gang met alle gevolgen. Maar door gebruik te maken van het Alcetsound angskreetsysteem vluchten de vogels en kunnen we deze schade al jaren effectief voorkomen."

Diervriendelijk systeem voor vogelwering

Het angstkreetsysteem laat zich het beste omschrijven als een vogelverschrikker in een kastje. De waterdichte behuizing bevat een versterker met ingebouwde tijdsklok en één of meerdere luidsprekers. Het geluid is aangepast op de te verjagen vogelsoort.

U kiest zelf de momenten waarop u de vogels wilt verjagen. Bijvoorbeeld overdag of 's nachts. Het systeem laat vervolgens op gezette of willekeurige tijden de geluiden horen, die de vogels verjagen. Simpel, maar doeltreffend en diervriendelijk. Niet alleen rondom bedrijfshallen of fabrieken, maar ook in de agrarische sector wordt het systeem veelvuldig en met succes gebruikt.

Het beste advies voor vogelafweer voor iedereen

ALCETSOUND is niet alleen gericht op de zakelijke markt. Voor het verjagen van vogels, zoals duiven en meeuwen, hebben we diverse oplossingen en altijd diervriendelijk. We adviseren u graag. In onze webshop vindt u een volledig overzicht van de door ons aangeboden systemen om vogeloverlast te voorkomen of om vogels te verjagen. Neem contact met ons op voor vragen of advies.