Aanbevolen
Vogelwering kopen - Vogelafweer webshop Alcetsound

Vogelwering


Vogeloverlast kan leiden tot flink wat schade. Denk aan vervuiling en schade door uitwerpselen en vogelnesten, aan vraatschade of geluidsoverlast.  Zoek je een effectieve en diervriendelijke methode om vogels die overlast veroorzaken te verjagen? Alcetsound heeft voor iedere soort vogeloverlast de juiste oplossing. Lees onze tips en vind de ideale oplossing die het beste past bij jouw situatie.

Welke soorten vogelwering bestaan er?
 

In ons assortiment vind je allerlei soorten vogelwering, voor iedere situatie en met verschillende prijzen. We hebben de populairste producten hier op een rij gezet, zodat je makkelijk de ideale oplossing kunt vinden die voldoet aan je wensen en budget.

Soort vogelwering

Situatie / toepassing

Vanaf prijs

Duivenpinnen en vogelpinnen

Voor nokpannen, regengoten  en dakranden van woning/bedrijfspand.

Voor plaatsen waar duiven overdag willen verblijven en soms 's nachts. Ook te gebruiken tegen nestvorming.

€ 2,99

Meeuwenpinnen

Voor dakranden, dakgoten en nokpannen van woningen/bedrijfspanden waar meeuwen landen of nestelen.

Langere pinnen, tegen meeuwen en andere grote vogels die hoger op hun poten staan dan duiven.

€ 7,95

Duivenwerende veer

Voor balkons en raamkozijnen, waar het risico bestaat dat mensen zich aan vogelpinnen kunnen bezeren.

Een alternatief voor pinnen.

Goed voor 5 strekkende meters. 

€ 25,95

Vogelnetten/duivennetten

Voor balkon of rondom technische installatie op daken. Een vogelnet kun je bevestigen aan een balkon, maar ook ergens overheen spannen om te voorkomen dat vogels landen. Compleet met alle benodigde bevestigingsmaterialen.

€ 71

Eagle Eye spiegelpiramides

Voor daken woning/bedrijfspand, tuin, moestuin, boomgaard. Ideaal voor plekken waar vogelpinnen niet werken en een angstkreetsysteem niet geschikt is. Deze spiegels weerkaatsen UV-lichten en voorkomen dat vogels willen landen.

€ 89

Knalapparaten

Voor landbouw / akkerbouw / fruitteelt /industrieterreinen, (lucht)havens. Deze apparaten worden ook wel gaskanonnen genoemd. Zeer effectief als vogelverschrikker.

€ 304,95 

Roofvogelvliegers

Voor landbouw / akkerbouw / fruitteelt /industrieterreinen / sportvelden. Deze vliegers bewegen, vliegen, klimmen en duiken net als een echte valk. Ze vliegen ook tot een hoogte van 15 meter. Met de vorm van een roofvogel schrikken ze andere vogels af. 

€ 92,50

Angstkreetsystemen

Voor landbouw / akkerbouw / fruitteelt /industrieterreinen en (lucht)havens. Deze systemen bootsen de angstkreten van de te verjagen soorten na, de roep van roofvogels en het lossen van een jachtgeweer.

€ 299 


Kijk hier voor het
totaaloverzicht van onze producten

 

Waarom is vogelwering belangrijk?

Vogelwering zorgt dat vogels niet op een bepaalde plek landen of nestelen waar ze overlast kunnen veroorzaken. Denk aan het dak of de dakgoot van een pand zoals een woning, bedrijfspand, kas, fabriekshal of een stal. Maar ook aan landbouwpercelen, boomgaarden, industrieterreinen, sportvelden, jachthavens en vliegvelden. Vogelwering helpt tegen verschillende soorten vogeloverlast:

1) Vogelwering beschermt tegen vogelpoep

Vogelpoep ziet er niet fris uit en het schoonmaken ervan kost tijd en vaak ook geld. Maar dat is niet het enige probleem. In de uitwerpselen van vogels zoals meeuwen- en duivenpoep zitten zuren, waaronder zwavelzuur. En deze zuren kunnen uiteenlopende materialen aantasten. Denk aan de  lak van auto's, zonnepanelen, dakbedekking, gevels en terrasmeubilair. Daarnaast is vogelpoep gevaarlijk voor de gezondheid, omdat het allerlei virussen en bacteriën bevat. Specifiek probleem voor de glastuinbouw: vogelpoep op de kas beperkt de lichtinval in de kas en daarmee direct de groei van de gewassen in de kas. Met een goede vogelbestrijding beperk je overlast door uitwerpselen tot een minimum.

2) Vogelwering helpt tegen nesten

Met effectieve vogelwering voorkom je dat vogels nesten bouwen op plekken waar ze schade veroorzaken. Vogelnesten in dakgoten kunnen tot verstopping en wateroverlast leiden. Vogelnesten in schoorstenen kunnen brand veroorzaken door het brandbare nestmateriaal. En vogelnesten onder zonnepanelen kunnen leiden tot kortsluiting. Daarnaast bevatten nesten vaak allerlei ongedierte zoals vlooien, luizen en mijten wat de hygiëne in gevaar brengt.

3) Vogelwering beperkt pik- en vraatschade

Vogels zoals kraaien en duiven zijn dol op net ingezaaide plantjes. Ze kunnen behoorlijk wat schade aanrichten, zodra ze in grote groepen op pas gezaaide percelen landen. Daarnaast kunnen vogels pikschade aan fruit veroorzaken. Met een effectieve vogelbestrijding verminder je pik- en vraatschade aanzienlijk.

4) Vogelwering helpt tegen geluidsoverlast

Aangenaam gefluit van vogels is uiteraard geen probleem. Maar groepen vogels kunnen voor heel wat geluidsoverlast zorgen. Denk aan het lawaai van een schreeuwende meeuwenkolonie. Een goede vogelwering voorkomt dat meeuwen op daken nestelen of  bepaalde plekken kiezen om op de uitkijk te gaan zitten.

 

Tevreden bedrijven aan wie wij vogelwering leveren


Wij leveren vogelwering aan bedrijven in uiteenlopende sectoren. 


Veelgestelde vragen over onze producten


Kan ik vogelwering zelf installeren?


Ja, vogelwering kun je over het algemeen vrij eenvoudig zelf monteren. Moet je het dak op om de vogelwering te monteren, zorg dan dat je dit veilig doet of huur een professionele installateur in.

Is de vogelwering van Alcetsound diervriendelijk?


Ja, met onze producten kun je op een diervriendelijke manier vogels verjagen.

Welk geluid schrikt vogels af?


Angstkreten van hun eigen soort kunnen vogels verjagen. Wij hebben angstkreetsystemen in ons assortiment die de angstkreten van verschillende soorten vogels kunnen nabootsen. Deze worden afgewisseld met de roep van roofvogels en desgewenst ook met het geluid van het lossen van een jachtgeweer. Ideaal voor vogelbestrijding.

Ook ons systeem met ultrasone geluiden is een goede manier om vogels te weren. De hoge tonen zijn niet hoorbaar voor het menselijk oor. Voor duiven, maar ook voor andere vogels en niet-vliegend ongedierte zoals ratten en muizen, zijn deze hoge tonen wel storend. 


Houden pinnen op een schutting ook katten tegen?


Ja, we leveren regelmatig strips met vogelpinnen die op de schutting geplaatst worden om katten uit de tuin te weren. Uiteraard komt het er op neer dat er geen mogelijkheid is om over de pinnen heen te springen, maar dat is afhankelijk van hoe de schutting is geconstrueerd, of wat er tegen de schutting aan staat. Overleg wel met eventuele buren, zodat zij ook weet hebben van je plannen. Dit is zeker belangrijk als de schutting op de erfgrens staat

 

Nieuws over vogelafweer en vogels verjagen