Duivenpinnen op nokpannen en gevelpannen

4
Heeft u ook overlast van vogels op uw dak? Met name in de nok van het dak of op de gevelpannen? Het komt steeds vaker voor dat vogels binnen de bebouwde kom, in de woonwijk, overlast veroorzaken. Met name duiven zorgen voor veel vogeloverlast.
Lees meer
Sorteren op:

Duiven verjagen van uw dak

Als duiven in de tuin zitten, kunnen ze eenvoudig weggejaagd worden. Maar als ze zich eenmaal prettig voelen in uw omgeving zullen ze terugkeren. Al snel zullen ze dan ook andere plaatsen vinden om te verblijven. Bijvoorbeeld op uw dak. Probeer ze dan maar eens weg te jagen. Dat is beslist niet ongevaarlijk. En om een vogelverschrikker op uw dak te zetten gaat wel een beetje ver. Laat staan een knalapparaat. Maar een dak vol met vogelpoep is ook geen gezicht. Ondanks de moeilijk bereikbare plaats is er toch een oplossing om duivenoverlast op uw dak te voorkomen, namelijk duivenpinnen.

Voorkomen van overlast van duiven op uw dak

Duiven zitten graag op de nok van uw dak of op het randje, de zogenoemde gevelpannen. De uitwerpselen die ze achterlaten kan gevels aantasten. Ook kunnen meegenomen zaden snel uitgroeien tot planten in dakgoten. Daarnaast is duivenpoep is een ergernis voor veel woningbezitters. Het schoonmaken kan de nodige kosten met zich mee brengen.

Zelf uw dak schoonmaken is vast voordeliger, maar er schuilt ook een groter gevaar als u zelf het dak op moet gaan. Beter zou het zijn de overlast te voorkomen door duivenpinnen te plaatsen. De meeste daken en dakpannen hebben geen vlakke ondergrond, wat plaatsing kan bemoeilijken. Gelukkig heeft ALCETSOUND een uitstekende oplossing om deze vogeloverlast op uw dak te voorkomen.

Duivenpinnen op nokpannen en gevelpannen

Duivenoverlast op het dak aanpakken 

In een nieuwbouwwijk in het Noord-Brabantse Rosmalen klaagden de bewoners over grote groepen duiven, die in no-time enorme hoeveelheden duivenpoep produceerden. Ze zaten bij voorkeur op het dak. De daken van de huizen zijn daar in sommige gevallen over elkaar heen geplaatst, zoals op de foto’s zichtbaar is. Duiven zoeken dan graag de beschutting op van de lager gelegen daken en laten dan behoorlijk wat vuil achter. In samenwerking met ALCETSOUND is gewerkt aan een oplossing om deze duivenoverlast te voorkomen.

ALCETSOUND leverde er duivenstrips met roestvrijstalen pinnen. De strips komen zowel in RVS als in kunststof. De pinnen zijn echter altijd van RVS. Hoewel dakpannen over het algemeen gegolfd zijn en dus niet altijd een vlakke ondergrond bieden, kunnen deze strips toch op de vlakke stukken van de pannen geplaatst worden.

De strips zijn namelijk op eenvoudige wijze op maat te knippen, zodat ze perfect passend gemaakt kunnen worden. In deze wijk zijn onze duivenstrips dan ook op de nok- en gevelpannen passend gemaakt en geplaatst. Andere voorbeeld van strips met duiven pinnen op nokpannen:

Dat plaatsen gaat eenvoudig met de goed hechtende kit uit ons ALCETSOUND assortiment. Deze kit hardt niet uit en blijft flexibel. Hierdoor blijft de strip jarenlang goed vastzitten. In tegenstelling tot andere kit-soorten is onze kit uiterst geschikt voor een ondergrond die voortdurend uitzet en krimpt onder invloed van wisselende buitentemperaturen. De daken van deze Rosmalense nieuwbouwwijk zijn nu voorzien van duivenwering en daarmee is er een einde gekomen aan de duivenoverlast.

Duiven verjagen op diervriendelijke manier

Duiven verjagen kan op verschillende wijzen. ALCETSOUND biedt diverse middelen in onze vogelwering webshop om duivenoverlast te voorkomen. Dat klinkt misschien niet diervriendelijk. Toch gaan wij bij ALCETSOUND altijd diervriendelijk te werk. Ons doel is dan ook om alle vogels op een vreedzame manier te verjagen, zonder dat de dieren gewond raken.

Als u meer wilt weten over de producten die wij u aanbieden op het gebied van duivenoverlast of andere diervriendelijke manieren zoekt om vogels te verjagen, aarzel dan niet en neem contact met ons op. We leveren aan zowel bedrijven als particulieren. ALCETSOUND helpt vogeloverlast te voorkomen, waar u ook woont of werkt.