Vogelwering bij vuilstortplaatsen of afvalverwerkingsbedrijven

6
Vaak zie je het al van verre: een zwerm vogels rond cirkelend boven een vuilstortplaats of in de buurt van afvalverwerkingsbedrijven. Meestal zijn het meeuwen, die vinden rond de vuilstortplaats een groot voedselaanbod.
Lees meer
Sorteren op:

Meeuwen pikken op wat ze lekker vinden, én wat ze interessant lijkt, om het vervolgens soms kilometers verderop toch af te danken en los te laten. Op die manier dragen deze vogels bij aan de vorming van zwerfafval. Niet erg fraai, en bovendien zorgt dat voor onnodig veel opruimwerk. We moeten op zoek naar manieren om te voorkomen dat vogels deze overlast bezorgen.

Overlast van vogels voorkomen

Behalve de vertrouwde vogelverschrikker zijn er diverse manieren om overlast van bijvoorbeeld meeuwen te voorkomen. ALCETSOUND is gespecialiseerd in het verjagen van vogels en helpt overlast te voorkomen. We bieden diverse manieren, en gaan altijd diervriendelijk te werk. Zo bieden we bijvoorbeeld onze duivenpinnen om te voorkomen dat duiven overlast veroorzaken op daken en dakranden. Zo’n zelfde pin, maar dan langer is er om dezelfde overlast van meeuwen te voorkomen. Daar schieten we echter bij vuilstortplaatsen of afvalverwerkingsbedrijven niet veel mee op.

Een roofvogelvlieger is daar wellicht beter op zijn plaats. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen qua kleur en lengte van de mast. Ze bewegen, vliegen, klimmen en duiken net als een echte valk. Ze vliegen ook tot een hoogte van 15 meter. Door de vorm van een roofvogel schrikken ze vogels af en kan overlast worden beperkt of worden voorkomen.

De meest efficiënte manier om vogeloverlast te voorkomen

Een roofvogelvlieger is dan wellicht beter om overlast van meeuwen op vuilstortplaatsen te voorkomen, maar dergelijke terreinen zijn vaak behoorlijk groot. Te groot voor een enkele vlieger. Efficiënter is het om gebruik te maken van het door ALCETSOUND ontworpen akoestische afweersysteem. Dit systeem laat vogel-eigen alarmsignalen klinken op zelf in te stellen tijden. Vogels worden op deze manier gewaarschuwd voor dreigend gevaar en blijven liever uit de buurt. Deze elektronische vogelverschrikker is uit te breiden met meerdere speakers en versterkers waardoor een groot bereik mogelijk is.

Gebruik van dit systeem rondom afvalverwerkingsbedrijven en rond de vuilstortplaats voorkomt overlast van meeuwen en andere vogels. De friese gemeente Skasterlan (Joure) maakt inmiddels al enige tijd gebruik van vogelafweer systeem rondom de afvalverwerking plaats. De gemeente kampte met nogal wat nestvorming in het groenafval op de milieustraat. ALCETSOUND adviseerde het akoestisch afweersysteem in te zetten. Door de inzet van dit vogelafweer systeem is de overlast van meeuwen en andere vogels nagenoeg nihil. Zeer efficiënt en volledig diervriendelijke.

Vogels verjagen op verschillende manieren

Ervaart u ook overlast van meeuwen, duiven of andere vogels? Natuurlijk zijn er nog meer manieren om vogels te verjagen en overlast te voorkomen. We adviseren u graag als u op zoek bent naar de meest doeltreffende manier om vogels te verjagen. In onze webshop vindt u een volledig overzicht van onze diervriendelijke middelen om vogeloverlast te voorkomen. Voor advies of informatie neemt u gerust contact met ons op. We denken graag met u mee, waar u ook woont of werkt.