Duiven verjagen en overlast voorkomen op het balkon

4
Steeds vaker ervaren mensen overlast van vogels. En niet alleen in de tuin, ook balkons weten de vogels goed te vinden en te gebruiken. Met name duiven zorgen voor veel overlast. Er zijn diverse manieren om deze overlast tegen te gaan.
Lees meer
Sorteren op:

Duiven verjagen van het balkon

Duiven keren steeds weer terug naar de plek die ze als prettig hebben ervaren. Dat kan zo maar in uw tuin zijn of op uw balkon. Zeker op balkons wanen ze zich veilig en beschut tegen hun vijand. Maar met alle geluiden die ze maken én de nodige rommel die ze maken en achterlaten ervaart u enorm veel duivenoverlast.

Vogeloverlast van duiven op het balkon voorkomen

Een vogelverschrikker op uw balkon gaat wel wat ver. Maar het is wel goede zaak om de overlast van vogels op uw balkon te voorkomen. Verwijderen van alle poep is niet het leukste klusje en bovendien tijdrovend. Een nest verwijderen is ook slechts een tijdelijke oplossing; de duiven keren gewoon terug en maken een nieuw nest. Om overlast blijvend te voorkomen kunt u terecht bij ALCETSOUND. Wij bieden diverse uitstekende oplossingen om deze vogeloverlast op uw balkon te voorkomen. Altijd op diervriendelijke manier en met bewezen resultaat.

Duivennetten op het balkon

Een vogelnet of duivennet kopen is de meest effectieve manier om duiven te weren. Wij leveren duivennetten in elke gewenste grootte, maar ook voor kant en klare doe-het-zelf pakketten kunt u bij ALCETSOUND terecht. Hierin zit alles wat nodig is om de netten van 5 x 5 meter op een professionele wijze aan te brengen. Met een dergelijk net is het voor vogels niet meer mogelijk om op uw balkon te komen. Een zeer efficiënte en diervriendelijke methode om duivenoverlast op uw balkon te voorkomen.

Voordelen van duivennetten

Een duivennet is een uitstekende manier om duiven op uw balkon te verjagen. Bovendien is het net zeer gemakkelijk te plaatsen. Door de juiste vogelafweer te gebruiken voorkomt u schade aan uw balkonplanten en u voorkomt vervuiling. Dat scheelt in onderhoudskosten. Het pakket van ALCETSOUND is behoorlijk compleet. Met dit pakket kunt u eenvoudig en snel uw terras of balkon dichtmaken en bent u voorgoed verlost van de uitwerpselen en andere hinder van duiven of ander gevogelte.

Overlast van duiven op balkon aangepakt

In Apeldoorn staan diverse woontorens waar zeer veel overlast van duiven werd ervaren. De bewoners hadden last van het geluid van de duiven, maar ook van de enorme hoeveelheid poep. Ook nesten op balkons zorgden voor veel overlast. In samenwerking met ALCETSOUND is een aantal duivennetten geplaatst, als proef.

Mw. Dieuwke Quist, hoofd technische dienst Nederwoon in Apeldoorn is heel blij met deze duivennetten: "Wij hadden al van alles geprobeerd om de duiven te weren, maar nooit met het juiste resultaat. De duivennetten werken wél. De netten van ALCETSOUND passen precies om het balkon en als je op het balkon zit kun je er nog prima doorheen kijken. Maar er komt geen duif meer doorheen! De proef is absoluut geslaagd, de netten bevallen zo goed dat we ze nu aan alle bewoners gaan aanbieden."

Andere manieren om overlast van vogels te voorkomen

ALCETSOUND biedt diverse manieren om op diervriendelijke wijze overlast van vogels te voorkomen. Behalve netten kunt u op balkons en in raamkozijnen ook gebruik maken van onze duivenwerende veer. Dit is een RVS strip met daarop een roestvrijstalen veer van 5,5 cm hoog. Dit voorkomt overlast van duiven, ze kunnen simpelweg geen plaats nemen op deze veer. Deze strips zijn gemakkelijk zelf aan te brengen, monteren kan op elke gewenst manier; u kunt ze vast zetten met kit, maar ook met spijkers, schroeven of simpelweg met tyraps. Voordeel van deze veer is dat u zich er niet aan kunt bezeren.

Om overlast van duiven het dak of in de dakgoot te voorkomen, kunt u beter gebruik maken van onze duivenpinnen. Dat zijn strips voorzien van roestvrijstalen pinnen. De strips komen zowel in RVS als in kunststof. De pinnen zijn echter altijd van RVS.

Het plaatsen hiervan is verrassend simpel met de goed hechtende montagekit uit ons ALCETSOUND assortiment. Deze kit hardt niet uit en blijft flexibel, zodat de strip goed vast blijft zitten aan een ondergrond die als gevolg van temperatuurschommelingen krimpt en uitzet. 

Vogelafweer op maat

Bij ALCETSOUND gaan we altijd diervriendelijk te werk. We bieden in onze vogelwering webshop diverse middelen om vogeloverlast te voorkomen met als uitgangspunt om alle vogels op een vreedzame manier te verjagen zonder dat de dieren gewond raken.

Wilt u weten welk middel tegen overlast van duiven u het beste kunt gebruiken? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We adviseren en leveren aan zowel bedrijven als particulieren. ALCETSOUND helpt vogeloverlast te voorkomen, waar u ook woont of werkt.