Betere hechting met de juiste montagekit

  • Geplaatst op
  • Door Gilles van der Lans
Betere hechting met de juiste montagekit

We bieden bij Alcet een compleet pakket aan oplossingen voor de overlast die vogels kunnen veroorzaken. Een van de bekendste oplossingen zijn onze meeuwen- en duivenpinnen die op dakranden en gevels geplaatst kunnen worden. De strips met pinnen laten zich eenvoudig aanbrengen. Maar het is van groot belang dat dit op de juiste manier én met de juiste middelen gebeurt.

Onjuist aanbrengen kan gevaarlijk zijn

Indien de strips loslaten moeten ze opnieuw gemonteerd worden. Dit levert weer extra werk en ongemak op. Maar wist je dat het onjuist aanbrengen met verkeerde materialen ook erg gevaarlijk zijn? Losgelaten strips kunnen namelijk van het dak afvallen. Dat kan schade opleveren aan bijvoorbeeld geparkeerde auto’s, maar ook mens en dier verwonden. Daarom is het van belang dat u het juiste montagemateriaal gebruikt. In onze webshop bieden we dan ook een goede, betrouwbare montage kit.

 

Voorbeeld van verkeerd gemonteerde duivenpinnen

Voorbeeld van verkeerd gemonteerde duivenpinnen, met alle gevolgen van dien.

 

Elastische montagekit

De door ons aanbevolen montagekit is een doorontwikkelde prepolymeer, waarbij speciaal gelet is op de kwaliteit van de gekozen bindmiddelen. Belangrijk is namelijk dat de kit elastisch blijft, om de uitzettingscoëfficiënt van de verschillende materialen op te vangen. Ook is deze kit bestand tegen de inwerking van zink en aluminium, vorstbestendig en is deze goed toepasbaar in een vochtige en zoute omgeving, zoals het kustgebied waar relatief veel meeuwen zijn.

Om een nog betere hechting te garanderen zijn al onze duivenpinnen voorzien van gaatjes in de RVS of kunststof strip. Bij het plaatsen van de strip drukt u de kit door de gaatjes. Hierdoor ontstaat een hechting die garant staat voor jarenlange montage.

 

 

Compleet pakket

In onze gespecialiseerde webshop bieden we verschillende soorten vogelafweer, waaronder een ruim assortiment duiven- en meeuwenpinnen. Daar vindt u ook de door ons geadviseerde montagekit en een duidelijke montage handleiding. Het monteren van onze kunststof of RVS strips met vogelpinnen wordt met dit complete pakket wel heel eenvoudig.