Schoeisel Desinfectie Mat Ozon+UV-C
Schoeisel Desinfectie Mat Ozon+UV-C €14.518,79 €17.538,95

Schoeisel Desinfectie Mat Ozon+UV-C

€17.538,95 €14.518,79
  • Alle prijzen inclusief 21% BTW
  • Gratis verzending vanaf € 49,00
  • Bel voor vragen: +31 (0)73 203 2137
  • LEVERTIJD in overleg , circa 1 a 2 weken
Informatie

Deze revolutionaire Schoeisel Desinfectie Mat (SDM) is zeer geschikt voor SPF bedrijven, de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en uiteraard de ziekenhuiswereld.

Plaats een SDM direct bij de ingang van uw bedrijf/instelling. Door een slimme combinatie van Ozone en UV-C licht wordt de onderkant van de schoenen van bezoekers tot 99,999% ontsmet. Ook als u bedrijf gebruikt maakt van een hygienesluis, dan is bekend dat organisme binnengebracht onder schoeisel van bezoekers zich kunnen verspreiden in uw bedrijf.

Werking van de Schoeisel Desinfectie Mat:

Deze mat bestaat uit een 6-tal UV-C lampen (golflengte kleiner dan 280 nm) die gemonteerd zitten onder een plaat  van kwartsglas, een type glas dat UV licht doorlatend is. Door de combinatie van de twee type UV-C lampen met elk een specifieke golflengte ontstaat ozon. UV-C licht veroorzaakt splitsing van de moleculen van gewone zuurstof (O2) in afzonderlijke zuurstofatomen (O) die weer kunnen terug recombineren tot gewone zuurstof moleculen. Botst een vrij zuurstofatoom (O) echter met een zuurstofmolecule (O2) dan onstaat ozon (O3), bestaande uit 3 zuurstofatomen.

Ozon heeft een sterk oxiderende werking op alles waar het mee in contact komt. Zo ook op de celwand van het organisch materiaal aan het schoeisel van bezoekers aan uw bedrijf/instelling. Zodra de celwand door de ozon is aangetast doet het UV-C licht de rest van het werk en tast het DNA aan van het organisme, waardoor deze zich niet meer kan regenereren en verspreiding in uw bedrijf geen kans krijgt. 

Het grote voordeel van de SDM is dat deze altijd bedrijfsklaar is, dankzij de plug en play aansluiting. Maakt u nog gebruik van desinfectiebaden dan bent u afhankelijk van de mensen die er voor moeten zorgen dat het desinfectiemiddel en de juiste verhouding en met de juiste frequentie gewisseld moet worden. Desinfectiebaden die niet correct onderhouden worden kunnen het tegengestelde effect bewerkstelligen, dan waarvoor ze voorzien zijn.

De SDM wordt al toegepast in OK's in ziekenhuizen, voedingsmiddelenbedrijven en de farmacie:

 

Maar vind ook haar weg naar high health bedrijven in de agrarische sector:

 

Cesar Corzo, DVM, MS, Ph.D., Associate Professor, Department of Veterinary Population Medicine, University of Minnesota says,

“Our study found the UVZone Shoe Sanitizing Station is an effective and easy-to-implement new technology. This tool should help simplify and increase biosecurity compliance in swine production facilities.”

 

The University of Minnesota Swine Group tested the efficacy of the UVZone Shoe Sanitizing Station on 2 industry-crippling swine viruses, PRRSV and PEDV. They concluded that the inactivation of PRRSV was on average, greater than 99% on both rubber and poly-blend materials after 8 seconds. Inactivation of PEDV was on average 98.55% on rubber soles and greater than 99% on polyblend materials after 8 seconds.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review