Zuivelverwerker Vreugdenhil kiest voor Alcetsound vogelverschrikker

Meeuwen kunnen veel overlast veroorzaken: ze pikken etensresten op en laten wat zelfs niet voor hen eetbaar is achter op daken. Hun uitwerpselen vervuilen daken en lichtkoepels, waarbij de zuren uit de uitwerpselen een aanslag doen op de levensduur van de vervuilde oppervlakte. Hemelwaterafvoer raken verstopt door de vele veren die de meeuwen achterlaten. 

Voor Vreugdenhil Dairy Foods is een hoge hygiene een groot goed. Op hun fabrieken is dan ook geen plaats voor honderden overnachtende meeuwen. Toen dit recentelijk weer het geval was heeft men Alcetsound benaderd en zijn we een proef overeengekomen van enkele weken. De resultaten waren zo positief dat men inmiddels overgegaan tot aanschaf van het systeem. Tevens is het systeem uitgebreid met een extra luidspreker om ook een lager gelegen dak te vrijwaren van meeuwen. 

In totaal kunnen 5 luidspreker met elke 100 meter kabel aangesloten worden op de versterker. Hiermee zijn dus daken tot 50.000 m2 zonder probleem te dekken en is het dus praktisch mogelijk om elk pand te voorzien van dit effectieve meeuwenverjaagsysteem.