Zwerfafval door vogels voorkomen met duivenpinnen van Alcetsound

  • Geplaatst op
  • Door Gilles van der Lans
Zwerfafval door vogels voorkomen met duivenpinnen van Alcetsound

In Nederland zien we helaas nog steeds zwerfafval. Rond parkeerplaatsen, in bermen en rondom scholen bijvoorbeeld. Een grote hamburgerketen startte onlangs zelfs een campagne om mensen bewust te maken van hun wegwerp gedrag. Zij maken, net als veel Nederlandse gemeenten, steeds vaker gebruik van grote afvalbakken. Deze bakken zijn door hun vorm en grootte niet te missen. Ze geven mensen de gelegenheid hun afval makkelijk weg te gooien.

Vogels veroorzaken zwerfafval

Een klein deel van het zwerfafval wordt echter niet veroorzaakt door mensen, maar door dieren. Want voor bijvoorbeeld vogels zijn de restjes die in zo’n bak geworpen worden een ware traktatie. We moeten dus zien te voorkomen dat vogels toegang tot de afvalbakken hebben. Hier heeft Alcetsound een goede, efficiënte en diervriendelijke oplossing voor.

G-snake, de producent van de afvalbakken, voorzag de bakken aan de bovenzijde van strips met duivenpinnen van Alcetsound. Op die manier voorkomen ze dat vogels uit de bakken eten en iets meenemen, wat weer zwerfafval kan veroorzaken.

G-Snake afvalbakken met duivenpinnen van Alcetsound

Duiven- en meeuwenpinnen

Alcetsound beschikt over een ruim assortiment duiven- en meeuwenpinnen. Deze pinnen, gemaakt van RVS, zijn verkrijgbaar op een kunststof strip of op een RVS strip. Vanuit duurzaam oogpunt kiezen veel klanten voor een volledige RVS oplossing. De strips worden verkocht per strekkende meter. We bieden diverse opties, met meer of minder pinnen per meter. Ons model MIC780 is volledig RVS en bevat de meeste pinnen per strekkende meter.

Meeuwen staan hoger op hun poten dan duiven. De pinnen op onze speciale meeuwenstrips zijn dan ook 2,5 cm hoger. Ons product MIC313 is dan ook speciaal geschikt voor de effectieve afweer van meeuwen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat mensen zich aan deze pinnen bezeren. Voor plaatsen waar dat het geval is, bijvoorbeeld balkons, bieden we ook een speciale vogelwerende veer.

Koop vogelafweer online in onze webshop

In onze gespecialiseerde webshop bieden we verschillende soorten vogelafweer. Er is een oplossing voor elke uitdaging en altijd diervriendelijk.

G-Snake afvalbakken met duivenpinnen van Alcetsound

Bekijk ons totaaloverzicht van duivenpinnen.