Zonnepanelen beschermen tegen vogels

  • Geplaatst op
  • Door Gilles van der Lans
Zonnepanelen beschermen tegen vogels

Daken zijn vaak een populaire verzamelplaats voor duiven en andere vogels. Jaarlijks wordt er helaas flink wat schade toegebracht aan daken en zonnepanelen. Vogels worden aangetrokken door de warmte die ontsnapt via de dakbedekking en schoorstenen. Wanneer het dak is voorzien van zonnepanelen, is de warmteafgifte die door de panelen wordt opgebouwd dankzij zonnestraling nog hoger. Daardoor hebben duiven de neiging om overdag op het warme oppervlak van de zonnepanelen te rusten en 's nachts te slapen en te nestelen.

Vogels onder zonnepanelen ten koste van rendement

Als vogels onder uw zonnepanelen kunnen nestelen, laten zij vuil en ontlasting achter. Ook kan nestmateriaal zich ophopen onder de panelen, waardoor de ventilatie wordt belemmerd. Wanneer een zonnepaneel niet goed kan ventileren gaat dit ten koste van het rendement en opbrengst. In deze situatie lopen ook de kosten voor onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden snel op.

De uitwerpselen veroorzaken ook aanslag op het glas van de zonnepanelen en daardoor een snelle afname van de prestaties van de zonnepanelen. Bovendien zullen de nesten en uitwerpselen tussen de panelen en de dakbedekking uiteindelijk worden weggespoeld door regen. Daardoor raken goten verstopt met als gevolg overstroming van regenwater.

 

De oplossing voor vogels onder uw zonnepanelen

Heeft u last van vogels onder uw zonnepanelen? ALCETSOUND  heeft de oplossingen om dit probleem direct effectief aan te pakken. Onze oplossing zorgt ervoor dat al deze problemen opgelost zijn, op een diervriendelijke manier.

ALCETSOUND  heeft hiervoor de BirdBarrier. Deze innovatieve oplossing zorgt voor snelle en volledige afdichting van de opening tussen het dak en de zonnepanelen. Het is gemakkelijk, snel en veilig te installeren en is bruikbaar alle soorten zonnepanelen. Eenmaal geplaatst en correct afgesteld, zal het duiven en vogels afweren. Dankzij zijn speciale vorm en materiaal past het zich aan alle paneelvormen en verschillende dakgolvingen. De prestaties van de panelen blijft hierdoor ongewijzigd.

 

Zonnepanelen beschermen tegen vogels

 

Vogelafweer op maat, ook voor zonnepanelen

Bij ALCETSOUND gaan we altijd diervriendelijk te werk. We bieden in onze webshop diverse middelen om vogeloverlast te voorkomen met als uitgangspunt om alle vogels op een vreedzame manier te verjagen zonder dat de dieren gewond raken.

Wilt u weten welk middel tegen overlast van duiven u het beste kunt gebruiken? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We adviseren en leveren aan zowel bedrijven als particulieren. ALCETSOUND helpt vogeloverlast te voorkomen.