Rijpe vruchten aantrekkelijk voor vogels

  • Geplaatst op
  • Door Gilles van der Lans
Rijpe vruchten aantrekkelijk voor vogels

Als het de fruitteler gelukt is om zijn bloesem te beschermen tegen nachtvorst, en de oogst in dat opzicht gered is, staat hij als snel voor de volgende uitdaging. Begin van de zomer kleuren bessen en kersen tot hun prachtige rode kleur en hebben dan een enorme aantrekkingskracht op vogels. Met alle gevolgen van dien.

Spreeuwen, merels en duiven eten graag bessen en kersen

Vogels zien de aantrekkelijke rijp geworden bes of kers en gaan er maar wat graag op af. Het is overigens niet alleen de kleur waardoor er vogels af komen op bijvoorbeeld kersen. De rijpe vruchten vallen extra goed omdat ze ook UV licht weerkaatsen. Spreeuwen, merels en duiven bijvoorbeeld, doen zich graag tegoed aan de vruchten en laten als dank ook nog rommel achter. Bovendien gaat het ten koste van uw oogst. Het is dus noodzakelijk om goede vogelwering te hebben om overlast en schade te voorkomen. 

Verschillende manieren om vogels bij de fruitteelt te verjagen

De vogelverschrikker is nog altijd een veel geziene gast in de fruitboomgaarden. Maar of dat nog altijd even effectief is kun je je afvragen. Netten over de bomen en struiken spannen is effectief, maar tijdrovend en relatief duur. ALCETSOUND biedt diverse succesvolle manieren om overlast in boomgaarden en de fruitteelt te voorkomen. Veel gebruikt in deze sector is het door ons speciaal ontwikkelde akoestisch afweersysteem; een geluidssysteem met angstkreten. Dit systeem wordt al jaren naar tevredenheid gebruikt in de Philips Fruittuin, in Eindhoven.

Vogeloverlast voorkomen

Om overlast tegen te gaan kunt u terecht bij ons. ALCETSOUND biedt diverse middelen om vogels te verjagen. Daarbij is altijd het uitgangspunt om alle vogels op een vreedzame manier te verjagen, zonder dat de dieren gewond raken.

Als u meer wilt weten over de producten die wij u aanbieden op het gebied van vogeloverlast, of andere diervriendelijke manieren zoekt om vogels te verjagen, aarzel dan niet en neem contact met ons op. We leveren aan zowel bedrijven als particulieren. ALCETSOUND helpt vogeloverlast te voorkomen.