Ook het kerstgroen beschermd met producten van ALCETSOUND

  • Geplaatst op
  • Door Gilles van der Lans
Ook het kerstgroen beschermd met producten van ALCETSOUND

Het einde van het jaar is in zicht, hier en daar zien we al winkeletalages veranderen in sprookjesachtige sferen. Tuincentra en bloemenwinkels bieden allerlei producten aan om je huis en tuin nog gezelliger en sfeervoller te maken. Maar daarvoor is het wel noodzakelijk dat de verse producten, zoals dennengroen en hulst bijvoorbeeld, voldoende geoogst kunnen worden.

Bijzondere kweek

Hoewel voor de meeste kwekers en telers het seizoen aan het eind is, is het voor Snijgroenkwekerij Van de Elst in Dedemsvaart nu hoogseizoen. Erik de Jonge is eigenaar van deze unieke kwekerij; het bedrijf is gespecialiseerd in het kweken van hulst. Hét kerstgroen bij uitstek.

De hulst struik zelf is natuurlijk altijd mooi groen, maar de decoratieve besjes kleuren vanaf september van groen naar prachtig rood. Een schitterende decoratieve tak, voor in een kerstkrans of op je kersttafel. Maar die mooie rode bessen zijn natuurlijk ook enorm aantrekkelijk voor allerlei vogels. Zij doen zich graag tegoed aan deze vruchten, maar hun gesnoep gaat wel ten koste van de oogst. Het is daarom noodzakelijk om goede vogelwering te hebben om overlast en schade te voorkomen.

Verschillende manieren om vogels te verjagen

Er zijn verschillende manieren om de vogels die overlast bezorgen te verjagen. De vogelverschrikker, bijvoorbeeld, is nog altijd een veel geziene gast in de kwekerij of boomgaard. Een eenvoudige en goedkope oplossing, maar niet altijd even effectief. Beter kan het zijn om netten over de bomen en struiken te spannen om te voorkomen dat vogels aan de bessen kunnen komen. Maar dat is behoorlijk tijdrovend en daarmee relatief duur. ALCETSOUND biedt diverse succesvolle manieren om overlast van vogels te voorkomen.

Akoestisch afweersysteem is bewezen succesvol

Snijgroenkwekerij van de Elst maakt gebruik van het ALCETSOUND akoestische angstkreetsysteem. Het akoestisch afweersysteem is een door ons zelf ontwikkeld geluidssysteem. Onderzoek heeft aangetoond dat vogels reageren op geluiden van hun soortgenoten. Door het verspreiden van angstkreten waarschuwen ze elkaar bij gevaar. Door die geluiden goed in kaart te brengen en ze vervolgens op te nemen en af te spelen, ontstaat een heel doeltreffend en diervriendelijk systeem voor het verjagen van vogels. Dit systeem wordt bijvoorbeeld ook al jaren volop gebruikt in de agrarische sector.

Snijgroenkwekerij Van de Elst maakt al sinds de aanschaf in 2008 gebruik van dit systeem. Zij waren toen één van de eerste gebruikers. Elk jaar in de herfstmaanden zetten zij dit in om vogels zoals merels, spreeuwen en duiven te weren van de steeds roder wordende bessen aan de hulsttakken. En met succes.

Het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten maakte een mooie item over. Het ALCETSOUND akoestische systeem is in beeld. Neem gerust een kijkje en hoor hoe het akoestische systeem klinkt vanaf 04:00 tot 04:28 minuten op de volgende video.

Vogeloverlast voorkomen

Om overlast tegen te gaan kunt u terecht bij ons. ALCETSOUND biedt diverse middelen om vogels te verjagen. Daarbij is altijd het uitgangspunt om alle vogels op een vreedzame manier te verjagen, zonder dat de dieren gewond raken. Als u meer wilt weten over de producten die wij u aanbieden op het gebied van vogeloverlast, of andere diervriendelijke manieren zoekt om vogels te verjagen, aarzel dan niet en neem contact met ons op. We leveren aan zowel bedrijven als particulieren. ALCETSOUND helpt vogeloverlast te voorkomen.