Meeuwenoverlast te lijf met vogelafweer van Alcetsound

  • Geplaatst op
  • Door Gilles van der Lans
Meeuwenoverlast te lijf met vogelafweer van Alcetsound

Bij overlast van vogels denken we al snel aan duiven. Te pas en te onpas willen ze een nest bouwen in jouw boom of, nog erger, op de kap van het rolluik bij je slaapkamer. Het geluid gaat waarschijnlijk irriteren, maar de vervuiling die het met zich meebrengt is ook noemenswaardig irritant.

Behalve duivenoverlast hebben we ook steeds vaker te maken met overlast van meeuwen. Inmiddels is het al lang niet meer zo dat deze vogels alleen rondom de kust vliegen. De brutale, gevleugelde dieren komen meer en meer landinwaarts. Daar ligt immers ook voldoende voedsel voor het oprapen. Ze volgen mensen, scheuren vuilniszakken open of beschadigen zelfs auto’s. Ze staan er om bekend etenswaar zo uit je hand te pikken, met een angstaanjagende duikvlucht. Vervolgens vervoeren ze dat gerust over grote afstand mee en na consumptie laten ze de restjes achter als dank. Kortom, meeuwen geven nogal wat overlast.

Bevuilde entree door meeuwen

Een kerk in het Zuid-Hollandse Leiderdorp werd geplaagd door veelvuldig meeuw bezoek. De meeuwen namen graag plaats op de klokkentoren en op de ligger van het daarop staande kruis. Precies boven de entree van de kerk. De trap zag dan ook vaak wit van de uitwerpselen. De kerk zocht een oplossing en die kon Alcet bieden.

Alcet adviseerde Kemplaan Staal- en Systeembouw uit Ter Aar om de meeuwenpinnen te plaatsen op de klokkentoren en het kruis van de kerk. Dit zijn strips met verlengde pinnen, speciaal gemaakt om meeuwen te belemmeren plaats te nemen op de randen en (platte) daken van gebouwen. Op die manier blijven de gevels en de grond rondom vrij van meeuwen uitwerpselen.

Het project in Leiderdorp is succesvol. Hans van der Laan van Kemplaan Staal- en Systeembouw geeft aan dat hij na het uitvoeren van de werkzaamheden geen klachten van meeuwenoverlast meer heeft ontvangen.

 

Meeuwenoverlast te lijf met vogelafweer van Alcetsound

Meeuwenoverlast te lijf met vogelafweer van Alcetsound

Resultaat met meeuwenpinnen van Alcetsound

 

Schoonmaakkosten voorkomen met Alcet meeuwenpinnen

Het verdient aanbeveling werk te maken van meeuwenoverlast. De restjes die ze achterlaten (zoals botjes) kunnen, samen met de hoeveelheid uitwerpselen, zorgen voor verstopping van de hemelwaterafvoer, met het risico van overstroming tot gevolg. Om kosten van regelmatig schoonmaken te voorkomen is het verstandig om randen van daken te voorzien van ALCETSOUND meeuwenpinnen. Meeuwen zullen uitwijken en dak en gevel blijven langer schoon. 

 

Online meeuwenafweer kopen

In onze gespecialiseerde webshop bieden we verschillende soorten vogelafweer. Er is een oplossing voor elke uitdaging en altijd diervriendelijk. Is de meeuwendruk in een gebied heel groot, dan biedt een combinatie met het akoestische afweer systeem de perfecte oplossing om meeuwen te weren.

Meer weten over de ALCETSOUND meeuwenpinnen of vogelpinnen? Kijk in de webshop of neem contact met ons op voor meer informatie.