Geld voor meeuwenbestrijding in Leiden

  • Geplaatst op
Geld voor meeuwenbestrijding in Leiden

"De gemeente Leiden gaat geld geven aan inwoners zodat zij bij kunnen dragen aan de bestrijding van overlast door meeuwen". Dat meldt Omroep West. Inwoners van de stad hebben veel last van geluidsoverlast door de dieren en ook maken de dieren veel vuilniszakken kapot.

Meeuwenbestrijding: geld voor bewoners Leiden.

"De gemeente Leiden gaat geld geven aan inwoners zodat zij bij kunnen dragen aan de bestrijding van overlast door meeuwen". 

Dat meldt Omroep West. Inwoners van de stad hebben veel last van geluidsoverlast door de dieren en ook maken de dieren veel vuilniszakken kapot. 

De stad gaat al jaren gebukt onder deze overlast van de vogels. Verschillende eerdere pogingen om de vogels te weren door middel van het verwisselen van meeuweneieren met nepeieren of het behandelen van de eieren van de vogels met een speciale olie waardoor de eieren niet uitkomen, mochten niet baten. Ook door inzet van valken nam de overlast niet af. 

Daarom worden de inwoners nu ingezet. Zij kunnen een bedrag tot 350 euro ontvangen van de gemeente als ze aanpassingen doen op hun dak die ervoor zorgen dat meeuwen zich daar niet meer nestelen. Voorbeelden hiervan  zijn het spannen van draden of netten of het aanleggen van een groen dak. 

Eerder besloot de gemeente ook al om ondergrondse vuilcontainers te plaatsen om te zorgen dat de dieren niet meer bij het vuilnis konden komen"

Alcetsound levert zowel het bekende akoestische meeuwen weringsysteem, als ook meeuwenpinnen en meeuwenwerende vliegers. Een uitgekiend pakket waarmee u de meeuwen de baas bent.