Fruittelers over Alcetsound akoestische vogelwering

  • Geplaatst op
  • Door Gilles van der Lans
Fruittelers over Alcetsound akoestische vogelwering

Toen Alcetsound vogelwering gevraagd werd of ze belangstelling had voor een artikel in de nieuwsbrief van Fruitteelt online heeft zij voorgesteld om enkele van haar klanten te vragen naar hun mening over het Alcetsound vogelweringssysteem.

Fruitteelt Online belde met Carlos Faes van de Philips Fruittuin in Eindhoven en Filip Geerts van GEFI Fruit uit Meerdonk (B) en vroeg hen naar hun ervaringen met het akoestische vogelweringssysteem. Lees hier het hele interview met deze gebruikers van het eerste uur. 

Carlos Faes van de Philips Fruittuin was in 2004 de eerste gebruiker van het angstkreetsysteem in Nederland. De Philipsfruittuin kende toen grote schade die enkele tienduizenden euro's bedrogen. Alcetsound Vogelwering was in die periode op zoek naar een goede referentie en testcase. Dankzij Wouter van Teeffelen van WTE Fruitadvies was de weg naar de Fruittuin snel gevonden. De Philips fruittuin is 10 ha groot en er werden 2 versterkers met elk 5 luidsprekers toegepast. Direct in het eerst jaar was Carlos Faes zo enthousiast dat hij besloot om de kabels in een vast ringleiding in de boomgaard aan te leggen. Carlos maakt inmiddels meer dan 14 jaar gebruik van het Alcetsound vogelverschrikker en hiermee bewijst hij dat een investering in het systeem een investering is voor een lange periode.

Filip Geerts van GEFI-fruit gebruikt het akoestische Alcetsound angskreetsysteem sinds 2010 en met de groei van zijn bedrijf en daarmee het aantal percelen nam het aantal Alcetsound systemen ook toe. Inmiddels is dit aantal niet meer op twee handen te tellen en daarmee bewijst Filip zijn geloof in dit systeem. Ook het feit dat op elke Alcetsound AM103 versterker minimaal 3 tot 4 luidsprekers aangesloten worden, wilt zeggen dat Filip snapt dat het volgen van ons advies (1 speaker per 1 tot 1,5 ha) een juiste investering is. Op deze manier is de dekking van het systeem gewaarborgd en de investering het snelst terug betaald.

Alcetsound Vogelwering is trost de Philips Fruittuin en GEFI-fruit tot haar vaste klanten te mogen rekenen.