Bontvirus weren uit kassen

  • Geplaatst op
Bontvirus weren uit kassen

Bontvirus en vogels: we weten dat vogels in staat zijn om virus te verspreiden tussen bedrijven. Vandaar dat al jaren gezocht wordt naar methoden om vogels te weren uit kassen. Het bedrijf Alcet Nederland vof heeft apparatuur ontwikkeld, welke inmiddels bijna een jaar draait op een aantal komkommerbedrijven in Nederland. De ervaringen zijn positief.

Bontvirus en vogelswe weten dat vogels in staat zijn om virus te verspreiden tussen bedrijven. Vandaar dat al jaren gezocht wordt naar methoden om vogels te weren uit kassen. Vogelwering met geluid is effectief maar belangrijk is dat vogels niet “wennen”  aan bepaalde geluiden.  Vandaar dat het belangrijk is om te variëren met intervallen en verschillende soorten geluiden.

InnoCrop Consulting in haar nieuwsbrief van oktober 2015:
"Het bedrijf Alcet Nederland vof heeft apparatuur ontwikkeld,  welke inmiddels bijna een jaar draait op een aantal komkommerbedrijven in Nederland.  De ervaringen met het Alcetsound verjaagsysteem zijn positief;   het aantal vogels in de kas is fors afgenomen.  Het is niet zo dat er geen enkele vogel meer te zien is, maar de afname is meer dan 90 a 95%".