Alcetsound helpt telers overlast van vogels te voorkomen

  • Geplaatst op
  • Door Gilles van der Lans
Alcetsound helpt telers overlast van vogels te voorkomen

We zitten midden in de tijd van het jaar waarin er veel groeit en bloeit. De tijd van zaaien en oogsten. Drukte voor telers van groenten of fruit. Zaden planten, de grond bewateren en bemesten. Om tot een zo goed mogelijke oogst te komen zorgen ze voor de meest optimale omstandigheden. Overlast van vogels of ander ongedierte kan deze omstandigheden negatief beïnvloeden. Met name duiven of kraaiachtigen kunnen voor veel overlast zorgen.

Overlast van vogels voorkomen

Duiven pikken graag de zaden uit de grond, of doen zich tegoed aan het net ontkiemde plantje. In het meest ongunstige geval moet er opnieuw ingezaaid worden met alle gevolgen van dien. Nu de biologische teelt groeit zijn onbehandelde zaden erg gewild. En niet alleen bij telers; ook bij vogels! Kortom, het is verstandig tijdig na te denken over en te starten met de aanpak van deze vogeloverlast.

ALCETSOUND biedt diverse diervriendelijk manieren om vogels te verjagen en overlast te voorkomen. Door deze middelen op tijd in te zetten, kan overlast van vogels worden beperkt en zelfs voorkomen, wat de oogst ten goede komt.

De vogelverschrikker

In de fruitteelt, met name bij kersen wordt bijvoorbeeld veelvuldig gebruik gemaakt van onze zogenoemde Scarey Man. Deze opblaasbare vogelverschrikker helpt overlast in de kersenteelt te voorkomen. Duiven vinden de nog groene kersen een ware delicatesse, en pikken deze dan ook graag uit de boom. Dat resulteert in vele kilo's verlies bij de pluk, een grote financiële schadepost voor fruittelers. De inzet van onze Scarey Man vogelverschrikker draagt zeker bij aan het voorkomen van overlast, maar er is meer mogelijk.

Roofvogelvlieger

Soms is er niet één manier om de overlast op te lossen. Gelukkig biedt ALCETSOUND verschillende producten om u te helpen. En altijd diervriendelijk. Naast de Scarey Man is ook onze roofvogelvlieger behoorlijk efficiënt. Roofvogelvliegers zijn er in verschillende uitvoeringen qua kleur en lengte van de mast. Ze bewegen, vliegen, klimmen en duiken net als een echte valk. Ze vliegen ook tot een hoogte van 15 meter. Met de vorm van een roofvogel schrikken ze andere vogels af en wordt er gezorgd dat uw agrarische perceel beschermd blijft.

Akoestisch afweersysteem is een succesvol product

Een van de onze meest succesvolle producten is het akoestisch afweersysteem. We ontwikkelden een geluidssysteem met angstkreten. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat vogels reageren op geluiden van hun soortgenoten. Onderling communiceren ze met elkaar. Door het verspreiden van angstkreten waarschuwen ze elkaar bij gevaar. Door die geluiden goed in kaart te brengen en ze vervolgens op te nemen en af te spelen, ontstaat een heel doeltreffend en diervriendelijk systeem voor het verjagen van vogels. Dit systeem wordt al jaren volop gebruikt in de agrarische sector, en met succes.

Een andere manier om overlast te voorkomen is bijvoorbeeld het plaatsen van een knalapparaat. ALCETSOUND levert een uitgekiend assortiment knalapparaten die zich bewezen hebben in de fruitteelt, de akkerbouw, de melkveehouderij, maar ook op industrieterreinen en (lucht)havens worden gebruikt. Deze knalapparaten, ook wel gaskannonen genoemd, verjagen vogels met harde knallen van 125 decibel. Het kanon heeft een traploos instelbare tijdsinterval van 30 seconden tot 30 minuten en werkt op butaan of propaangas.

Een oplossing voor elke uitdaging

Door onze producten te combineren of afwisselend te gebruiken kan de overlast van vogels tot een minimum beperkt worden. Daarmee kan schade aan de gewassen en vruchten worden voorkomen. We adviseren u graag als u op zoek bent naar de meest doeltreffende manier om vogels te verjagen. Bovendien gaan we bij ALCETSOUND altijd diervriendelijk te werk. Voor elke uitdaging is een passende oplossing.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op. We leveren aan zowel bedrijven als particulieren. ALCETSOUND helpt vogeloverlast te voorkomen, waar u ook woont of werkt.