Vogeloverlast voorkomen om hygiëne te waarborgen

  • Geplaatst op
  • Door Gilles van der Lans
Vogeloverlast voorkomen om hygiëne te waarborgen

Hoewel we allemaal enorm kunnen genieten van een vriendelijk fluitende merel, of een koerende duif is het niet altijd fijn wat vogels ons brengen. Steeds vaker ondervinden we namelijk overlast van vogels. In de tuin, op het dak of in de dakgoot, maar ook bedrijven zijn niet altijd blij met de komst van vele vogels. Ondanks hun vrolijke voorkomen kunnen ze voor veel overlast zorgen. Vervelend, vooral als de hygiëne van je product in gevaar komt.

Vogels veroorzaken overlast

Verschillende bedrijven zijn gebaat bij een goede hygiëne, om tot een zo goed mogelijk eindproduct te komen. Grondstoffen die voor gebruik worden opgeslagen dienen dan ook veilig te blijven voor allerhande gevaar. Ook vogels kunnen een dergelijk gevaar vormen. Vogels houden zich graag schuil in bijvoorbeeld bedrijfshallen en voorraadschuren, en laten daar ook van alles achter. Met alle gevolgen van dien. Want de uitwerpselen die ze achterlaten kunnen schimmels en sporen bevatten. Geen fijn idee als je eindproduct mede hierdoor in gevaar kan komen. Het is dan ook belangrijk om overlast van vogels te voorkomen.

ALCETSOUND biedt diverse diervriendelijk manieren om vogels te verjagen en overlast te voorkomen. Door deze middelen op tijd in te zetten, kan overlast van vogels worden beperkt en zelfs voorkomen, wat bijdraagt aan de kwaliteit van het eindproduct.

Hygiëne in het geding

Eén van onze klanten in de voedselindustrie produceert dagelijks honderdduizenden bakkerswaren. Deze ongebakken, diepgevroren bladerdeeg producten, croissants en Danish pastries worden geproduceerd in een van Nederlands modernste fabrieken. Natuurlijk met de nodige aandacht, eerlijke ingrediënten en ambachtelijk vakmanschap. Uiteraard speelt ook de hygiëne hierbij een belangrijke rol.

Dagelijks komen er veel wagens naar de laaddocks om te lossen en te laden. Deze laaddocks bevinden zich onder een overkapping, waaronder ook veel duiven zich wilden huisvesten.

Om de hygiëne te waarborgen en overlast te voorkomen zijn onze roestvrijstalen duivenpinnen op de laaddocks geplaatst. Deze strips leveren we zowel in RVS als in kunststof.  Omdat de laaddock gemaakt is van flexibel rubber en men de strips met popnagels wilde bevestigen bleken onze RVS strips het meest geschikt. De pinnen zijn altijd van RVS en voorkomen dat duiven nog kunnen gaan zitten. Een eenvoudige en succesvolle oplossing, en bovendien makkelijk zelf aan te brengen.

Oplossingen op maat

Elke situatie vraagt om een eigen aanpak. ALCETSOUND biedt een gevarieerd pakket aan oplossingen om overlast van vogels te voorkomen. Naast de eerder genoemde duivenpinnen en vergelijkbare meeuwenpinnen, bieden we ook zogenaamde scary man vogelverschrikker, of roofvogelvliegers. Ook bieden we het door onszelf ontwikkelde akoestische afweersysteem, een geluidssysteem met angstkreten. Vogels reageren op geluiden van hun soortgenoten. Ze communiceren onderling met elkaar. Als er gevaar dreigt verspreiden ze als waarschuwing zogenaamde angstkreten. Door die kreten goed in kaart te brengen en ze vervolgens op te nemen en af te spelen, ontstaat een diervriendelijk systeem voor het verjagen van vogels.

Het akoestisch systeem in gebruik

Vreugdenhil Dairy Foods kampte met overlast van meeuwen op hun dak. Om de hygiëne te waarborgen is dit een ware plaag. Alcetsound adviseerde het akoestisch systeem en plaatste het enkele weken op proef. De resultaten waren zo positief dat men inmiddels overgegaan tot aanschaf van het systeem. Het systeem is zelfs uitgebreid met een extra luidspreker om ook een lager gelegen dak te vrijwaren van meeuwen.

Ook NedCargo Logisitics maakt gebruik van ons akoestisch afweersysteem. Het transportbedrijf verzorgt voor vele opdrachtgevers de opslag en logistiek binnen de Benelux van food en non-food producten,  zoals wijn en overige dranken. Ook hierbij is hygiëne van groot belang.  Toen zij zich geconfronteerd zagen met een steeds terugkerende enorme hoeveelheid meeuwen op de daken van hun panden werd gezocht naar een effectief afweersysteem. Met de komst van het Alcetsound akoestische angstkreet systeem is de overlast verleden tijd en blijft de hygiëne gewaarborgd.

Vogelwering op diervriendelijke manier

Vogels verjagen kan dus op verschillende wijze. In onze webshop vindt u een volledig overzicht van onze middelen om vogeloverlast te voorkomen. Hierbij is ons uitgangspunt altijd om alle vogels op een vreedzame manier te verjagen, zonder dat de dieren gewond raken. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We leveren aan zowel bedrijven als particulieren. ALCETSOUND helpt vogeloverlast te voorkomen, waar u ook woont of werkt.