Nieuws

Onderzoek naar meeuwenschade

  • Geplaatst op
Onderzoek naar meeuwenschade

Vandaag te lezen in de nieuwsbrief van het NFO:

Mede op initiatief van de NFO komen er dit seizoen twee onderzoeken naar het verjagen van mezen in fruitpercelen. Als vervolg op de krekelproef van vorig jaar worden nu opnames gemaakt van de krekelgeluiden en van angstkreten van mezen. De NFO-kring Midden-Nederland en de landelijke NFO betalen dit en worden daarmee eigenaar van de geluiden. Later dit seizoen worden deze geluiden getest op tien praktijkbedrijven in Midden-Nederland. Voor financiering van dat onderzoek doet de NFO een beroep op het Faunafonds. De uitkomst daarvan is nog niet duidelijk.
Parallel aan dit traject lopen er ook proeven in Limburg. De provincie Limburg heeft het CLM gevraagd een akoestisch systeem van Alcetsound te testen. Het apparaat speelt alarmroepen en angstkreten af van mezen, kraaiachtigen en roofvogels. Vanaf vijf weken voor de oogst wordt de werking van dit apparaat op tien fruitteeltbedrijven in Limburg beproefd. CLM zoekt voor de uitvoering van deze proef nog twee Hbo-studenten.

Geld voor meeuwenbestrijding in Leiden

  • Geplaatst op
Geld voor meeuwenbestrijding in Leiden

"De gemeente Leiden gaat geld geven aan inwoners zodat zij bij kunnen dragen aan de bestrijding van overlast door meeuwen". Dat meldt Omroep West. Inwoners van de stad hebben veel last van geluidsoverlast door de dieren en ook maken de dieren veel vuilniszakken kapot.

Bontvirus weren uit kassen

  • Geplaatst op
Bontvirus weren uit kassen

Bontvirus en vogels: we weten dat vogels in staat zijn om virus te verspreiden tussen bedrijven. Vandaar dat al jaren gezocht wordt naar methoden om vogels te weren uit kassen. Het bedrijf Alcet Nederland vof heeft apparatuur ontwikkeld, welke inmiddels bijna een jaar draait op een aantal komkommerbedrijven in Nederland. De ervaringen zijn positief.

Duivenpinnen plaatsen

  • Geplaatst op
Duivenpinnen plaatsen

De Alcetsound strips met duivenpinnen laten zich eenvoudig aanbrengen. Wij bieden u hiervoor een zeer geschikte montagekit tegen een interessante prijs. Het monteren van onze kunststof of RVS strips met vogelpinnen was nooit zo eenvoudig.