Rieten dak beschermen tegen vogels

  • Posted on
  • By Gilles van der Lans
Rieten dak beschermen tegen vogels

Er zijn een aantal vogelsoorten die erom bekend staan rieten daken te kunnen beschadigen. Vogelschade wordt voornamelijk veroorzaakt door kauwen, roeken, eksters en duiven. Dat kan een probleem worden als u er niet tegen optreedt.

Uw rieten dak beschermen tegen vogels

Duiven, kauwen, roeken en eksters zijn in staat om individuele rietstengels uit het dak te trekken. Zij doen dit omdat ze op zoek zijn naar nestmateriaal of gewoon uit balorigheid. Vaak zie je dat het riet wordt uitgetrokken net onder de nok. Het riet is hier korter en ligt slechts onder 1 dikke draad gebonden. Worden er op dezelfde plaats steeds weer rietstengels uitgetrokken kan het overblijvende riet zo los komen te zitten dat er een hele bos riet uitzakt.

Rieten dak effectief beschermen

ALCETSOUND vogelafweer wordt al jaren toegepast bij het beschermen van rietgedekte daken. Middels een eenvoudige basisset van het ALCETSOUND vogelweringssysteem zijn kraaiachtigen goed op afstand te houden van uw rietgedekte dak.

Bij Stichting Kinderboerderij Noord te Enschede wordt een ouderwetse hooikap inmiddels vanaf 2009 beschermd middels het ALCETSOUND akoestisch angstkreetsysteem. Geen honderden of duizenden euro's schade meer in Enschede. Of dit de oplossing is voor uw specifieke situatie? Dat zou zo maar eens kunnen. Informeer naar de mogelijkheden en wij helpen u bij het kiezen van de juiste oplossing voor vogelwering.