news

meeuwenverjagen in Hoofddorp

  • Posted on

DE Klussenier, installatiebedrijf van o.a. vogelafweersystemen, meldt het volgende:

Vorig jaar Mei heb ik bij u een Alecsound unit AM104 aangeschaft voor een klant van mij, Het systeem werkt echt uitmuntend en zij zijn zeer tevreden over het systeem.

Navraag leert dat het een klant betreft met een pand in Hoofddorp. Meeuwen hadden het jaar in jaar uit gemunt op de lichtstraten op het dak met de nodige vervuiling tot gevolg. Dit jaar niets van dit alles. Ook van nestelen is dit jaar geen sprake, terwijl er in de voorgaande jaren geregeld nesten opdoken.

Gemeente Skarsterlan (Joure) koop vogelafweer

  • Posted on

Om nestvorming tegen te gaan in het groenafval op de milieustraat van de gemeente Skarterlan leverde Alcetsound een akoestisch afweersysteem. Na enige weken gebruik gemaakt te hebben van de huurmogelijkheid van Alcetsound, heeft de gemeente Skarsterlan besloten tot koop van het vogelafweersysteem van ALCETSOUND.

Fire-Flag kaarten voor Schiphol

  • Posted on

Alcetsound leverde recentelijk een groot aantal Fire Flags aan de vogelwacht van luchthaven Schiphol. Dit na een geslaagde proef met enkele kaarten op een van de velden op Schiphol. De nu geleverde kaarten zullen ingezet worden in de tweede helft van de zomer om vooral kieviten te weren op bepaalde velden op Schiphol. "De kaarten zijn op grote afstand zichtbaar. Het lijkt net of het hele veld in brand staat en we hebben het idee dat de vogels daarom dit veld mijden", aldus een van de medewerkers van de luchthaven.